“Kõik algab kindlasti kodusest kasvatusest, samuti ümbritsevast,” ütleb Saagim Publikule. Ta püstitab küsimuse: “Kui palju me näeme Tallinna tänavatel üdini armunuid, kes avalikult suudlevad?”

“Kui ma hakkaksin oma kallimaga restoranis suudlema, kukusid mutid kisama: “Fuih ja uih!” naerab Saagim.

Ka Publiku sekskolumnist Irja Tähismaa leiab, et välismaal on inimestel seksi täiesti teine suhtumine, nagu ka tänaval suudlemisse.

“Meil on Eestis seksrevolutsioon veel olemata. Tuleb oodata, millal uus põlvkond peale kasvab,” usub Irja.

Ta toob näite ka seksuaalvähemustest: “Vaadakem, kuidas meil homodesse suhtutakse, tuleb vaid üle lahe sõita ja näed, milliseid kompleksivabu intervjuusid Soome ajakirjades homodega tehakse. Eestis minestatakse vähegi avameelsema homoloo peale ära.”

Irja arvab, et oma “panuse” on selles vallas andnud NSVL. “Mis puudutab seksi, oleme sellest rääkimisel 50 aastat maas.”

Lauljatar Maarja ei leia, et Eestis seksiteema tohutu tabu oleks. Ta usub, et pigem kommenteerivad inimesed lugusid, kus mõni ajakirjanik on krõbedama lause artikli kontsektsist välja rebinud.

Anu Saagim teab aga lisada, et ometi on portaalides enimloetud artiklid just need, kus juttu seksist ja või pilte paljast ihust.

“Eestlane on salapiilur. Selline rahuldamata variser, kes igal sajal juhul vahib lukuaugust, mis ja kus toimub. Selline mahasurutus toob perverte ainult juurde.”