Mees väidab, et vägivaldsed vangid sundisid teda surma ähvardusel 18-kuulise karistusaja jooksul seksuaalakte sooritama ning rentisid teda viie- kuni kümnedollarilise tasu eest välja teistele vangidele.

33-aastane Roderick Johnson väidab, et kuus gängi omavolitsesid temaga James V. Allredi Iowa Parki vanglas, kirjutas Newsday.com. Johnson väidab, et vanglaametnikud rikkusid tema konstitutsioonilist õigust turvalisusele.

Ameerika Kodanikuõiguste Liidu vanglate projekti juht Margaret Winter ütles, et brutaalsed seksuaalkuriteod on vanglates nii tavalised, et see on äratanud kongressi tähelepanu. Praegu on menetlemisel Wolf-Scotti vanglavägistamise eelnõu, mis näeb ette juhised vanglates esineva vägistamise vältimiseks ja selliste juhtumitega tegelemiseks.

Winteri sõnul on sisuliselt tegemist orjapidamisega, kus keegi kuulutab kellegi oma omandiks ning käsutab teda oma äranägemise järgi, müües teda edasi ja rentides välja.

Texase kriminaalõiguse osakonna pressiesindaja sõnul on Johnsoni juhtumi uurimine praktiliselt lõpetatud ning tema kaebustele ei ole kinnitust leitud. Tema sõnul on Johnson vähemalt kolmel korral Texases vangi mõistetud ning kannab nüüd kümneaastast karistust röövimise ja uimastite omamise eest.

Hageja väidab, et ta probleemid said alguse sellest, kui ta tunnistas, et on homoseksuaal.