TELEVIISOR näitab ETV 2 vahendusel kell 21.30 teistmoodi "Printsessi".

Anna Lappalainen viibis pool sajandit Tuusulas asuvas Kellokoski vaimuhaiglas. Printsessiks kutsutud värvikas naine koos oma õukonnaga” võitis nii kaaspatsientide ja haigla personali kui ka ümberkaudse külarahva lugupidamise, mille kinnituseks on Kellokoski haigla parki püstitatud ausammas. Anna Lappalaineni (1896-1988) elulool põhinev mängufilm annab hea ülevaate ravimeetoditest psühhoravilates ja Soomes kavandatud reformidest 1940. aastate lõpus ja 1950. aastatel. Annat kehastanud Katja Kukkolat tunnustati parima naisnäitleja Jussi auhinnaga.

KINOS: avatakse "Tšernobõli päevikud".

Mööda Ida-Euroopat reisiv noorte ameeriklaste grupp satub teravaid elamusi otsides koos "ekstreemturismi" giidiga Pripjati linna, kus elasid kunagi Tšernobõli tuumajaama töötajad. Alguses tundub neile, et see on mahajäetud kummituslinn, kuid pimeduse saabudes saavad nad aru, et sinnasõit oli tappev viga..

KULTUURNE võid olla õhtul vanallinnas, sest seal on päevad. Täna on lisaks muule Kunstide päev, mille kava leiad SIIT.

Igale eestlasele peaks aga hinge minema kell 21.00  Eesti Film 100 raames toimuv Vanalinna filmimuusika galakontsert, kus Esinevad Üle-Eestiline Noorte  Sümfooniaorkester, dirigent Jüri-Ruut Kangur, solistid Gerli Padar ja Uku Suviste. Kontserti juhib Ilmar Raag. Tallinna vanalinnas filmitud linateoste muusika kontsert. Esitamisele tuleb muusikat  filmidest „Viimne  reliikvia“, „Verekivi“, „Don Juan Tallinnas“,„Teisikud“,  „Mary Poppins“,  „Arabella – mereröövli tütar“  jpt.

ILM: Kolmapäeval liigub madalrõhkkond üle Läti kirdesse ja selle serva mööda kanduvad vihmapilved pärast keskööd üle Eesti. Saju võimalus on suur ka hommikul. Päeval saartel ja Loode-Eestis pilvisus hõreneb ning ilm on olulise sajuta.

Mujal on enamasti pilvine ja hooti sajab vihma. Kagu-Eestis võib sadu tugev olla. Õhtul pilvisus hõreneb ja sadu lakkab. Puhub põhjakaare tuul 3-9, õhtupoolikul saartel ja rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, päeval 9 kuni 14°C.

HOROSKOOP: Kaksikute päeva toob värskendust mõni originaalsete ideedega sõber. Ole valmis midagi ootamatut ja huvitavat ette võtma või reisile minema. Kui sa pole sündinud 21. mai - 21. juuni, kiika SIIA.