19-aastane Xiao Tang tegi väljakutse korras üle tuhande küki, kuigi ei olnud enda väitel heas füüsilises vormis. Ta esitas sõbrannale videosilla teel väljakutse, kumbki neist ei soovinud alla anda ega esimesena lõpetada.

Tüdrukud tegid järjest kükke üle kahe tunni, et selgitada välja kumb neist on suurema vastupidavusega. Järgmisel päeval ärgates olid aga tüdrukute lihased valusad ja uriin pruun.

"Seda on väga piinlik tunnistada. Ma vestlesin internetis enda sõbra Guandongiga ja esitasin talle väljakutse. Kumbki meist ei soovinud alla anda, seega me ei suutnud kuidagi lõpetada. Hommikul oli midagi väga valesti. Mu jalg ei olnud mitte ainult valus, vaid ma ei suutnud seda isegi liigutada. Kui ma tualetti läksin, oli mu uriin pruun," sõnas neiu väljaandele China Press.

Xio sai kohe aru, et tema olukord pole kiita ja ta vajab meditsiinilist abi. Tal diagnoositi rabdomüolüüs, mis tähendab sõna otseses mõttes lihaste lagunemist. Rabdomüolüüs on tõsine sündroom, mis põhjustab lihaskiude hävitamist ja võib tekkida pärast otsest või kaudset traumat kehasiseste lihastega.

Surnud lihaskiud satuvad vereringesse ja võivad põhjustada neerupuudulikkuse, halvimal juhul isegi surma. Neiu keha ei suutnud enam jääkainetest vabaneda, seetõttu muutus tema uriin pruuniks.

Tänu kiirele reageerimisele sai neiu ravi ja taastus peagi. Kui ta helistas sõbrannale, sai ta teada, et ka tema oli sama sündroomiga haiglasse viidud.

Doktor Bruce Cohen sõnas väljaandele, et on väga haruldane kõva trenni tagajärjel sellise haigusega haiglasse sattuda. Kükid ei ole mehe sõnul üldiselt ohtlikud, kuid tüdrukud pingutasid lihtsalt liialt palju. "Kuulake oma keha. Ärge olge lollid," rõhutab doktor.