20-aastane Belgiast pärit tudeng sõi pastat, mis oli viis päeva seisnud toatemperatuuril, nooruk kasutas toidu soojendamiseks mikrouuni.

"Kohe pärast söömist lahkus ta kodust ja suundus trenni, kuid juba pool tundi hiljem oli ta peavalu ja iivelduse tõttu sunnitud sinna tagasi pöörduma. Kodus oksendas ta mitu tundi ja tal oli kõht lahti," seisis kirjas arsti aruandes.

"Ta ei võtnud ühtegi ravimit ja jõi vett. Pärast südaööd läks ta magama, järgmisel hommikul kell 11 olid poisi vanemad mures, kuna ta polnud ikka veel ärganud. Kui nad tema tuppa läksid, leidsid nad oma poja surnult voodis lebamas."

Lahkamine tuvastas, et noormees oli surnud kell 4 hommikul, tarvitatud pastast leiti suures koguses cereuse batsille, mis on tuntud toidumürgituse põhjustaja.

Arst seletas videos, et halvaks läinud pasta lõi noormehe maksa täielikult rivist välja.

"Toidumürgitus põhjustab tavaliselt soolte põletikku, iiveldust, oksendamist ja kõhulahtisust, raske maksakahjustus on väga haruldane," tõdes arst.

Arst lisas, et toidumürgitus on inimesi tapnud ka varem, kuigi see on väga haruldane. Ta rõhutas, et toidu korralik hoiustamine on väga oluline, et mitte luua bakteri kasvuks sobilikku keskkonda.