Karupoeg Puhhi mainimine Hiina sotsiaalmeedias on muutunud poliitiliselt tundlikuks teemaks, vahendab Financial Times.

Eelmisel nädalavahetusel tsenseeris Twitterile sarnanev Hiina sotsiaalmeedia keskkond Sina Weibo kõik postitused, milles on mainitud Karupoeg Puhhi hiinakeelset vastet. Samuti eemaldas kõik Puhhi kujutavad gif'id oma keskkonnast Hiina vestlusrakendus WeChat.

Ametlikku kommentaari keeludele ei ole tulnud, kuid asjatundjad aimavad põhjuse peituvat selles, et internetis on Hiina presidenti Xi Jinpingi alates 2013. aastast kuulsa karupojaga võrreldud.

Kui püüda Sina Weibo keskkonnas Puhhiga seotud postitust teha, kuvatakse ette veateade, mis ütleb, et postituse sisu on ebaseaduslikk.

Esimest korda võrreldi Hiina presidenti Karupoeg Puhhiga 2013. aastal, kui Hiina president kohtus toonase USA presidendi Barack Obamaga ning aasta hiljem kohtumisel Jaapani peaministri Shinzo Abega.

Veebimeedia tsensuur on Hiinas muutunud sagedaseks alles hiljuti. Juulikuus keelati kommunistliku riigi sotsiaalmeedias ära inglisekeelne tähekombinatsioon "RIP" (puhka rahus - toimetus), mil seda hakati kasutama Hiina dissidendi ja Nobeli rahupreemia saanud Liu Xiaobo surma järel tehtud postitustes.