Nii juhtus Joshua Garlathyga, kes lendas Hawailt Pennsylvaniasse, kus ta võlgnes oma lapse emale 43 000 dollari suuruse summa maksmata lapsetoetuse eest, vahendab MSNBC.

Neljakümne aastane mees ei olnud oma lapse elus osalenud üheksateist aastat ja kuna võlg aina kasvas, siis otsustas mees kolida Hawaile, kus tema väljaandmine kohalike võimude jaoks liiga kalliks oleks osutunud. See tähendas seda, et tema endine tüdruksõber ja lapse ema Beth Ann Holderman ja pearahakütt Scott Bernstein pidin lagedale tulema kavala plaaniga selleks, et mees Pennsylvaniasse naaseks.

Bernstein võttis Garlathyga Facebooki kaudu ühendust ja esitles ennast kui filmiprodutsenti. Pearahakütt ütles, et üks tema talendiskautidest olla avastanud Garlathy  kitarri mängimast kohvikus, kus viimane töötab ja et  viimast soovitakse näha mängimas uues romantilises komöödias, kus täidab näitleja rolli ka Hollywoodi staar Jennifer Aniston.

Võlgnikust lapsevanem langes väljamõeldud loo lõksu ning lendas Pennsylvaniasse, kus tal vahetult pärast maandumist käed raudu pandi. Meest olid lennujaamas vastu võtmas kaamerad, kes teevad saadet lapsevanematest võlgnikest. Ta arreteeriti kahesaja viiekümne teise reisija ees.

Pärast enam kui kuu aega vangla leival veetnud mees mõisteti süüdi. Eelnevalt on ta ära maksnud 10 000 dollarit sellest, mis ta võlgneb ja on 90päevasel katseajal.

Holderman ütles: "Ta tahtis alati kuulsaks saada. Nüüd ta seda ka on."