Tegelikkuses on tegu aga taiesega, mille autoriks on Hiina avant-garde kunstnik Guo O Dong. Koostöös küberturvalisuse ettevõttega Deep Instinct loodigi viirustest kubisev sülearvuti, kust võib leida maailma jubedaimad pahavarad: ILOVEYOU, MyDoom, SoBig, WannaCry, DarkTequila ja BlackEnergy. Kõik need viirused on viimase paari aastakümne jooksul tekitanud maailmas enam kui 95 miljardi dollari väärtuses kahju.

"Need pahavarad tunduvad oma naljakate nimedega niivõrd abstraktsed, et soovisin luua midagi, mis rõhutaks seda, kuidas Internet ja tegelikkus võivad suuresti kattuda. Internet ja reaalne elu pole sugugi teineteisest eraldiseisvad ruumid ja ohud võivad sõna otseses mõttes monitorist välja hüpata ja sind ninast hammustada," kirjeldas Dong oma ideed. "See arvuti on kui veebiajaloo ähvarduste kataloog."

Kunstnik pani aparaadi ka oksjonile ning leidis kibekiirelt huvilise, kes on nõus kunstiteose eest välja käima ei rohkem ega vähem kui 1,2 miljonit dollarit. Arvutiga käib otseloomulikult kaasas range keeld seda veebivõrku mitte ühendada ning kõik USB-augud on samuti mehaaniliselt suletud. Kes iganes selle viiruspommi omanikuks saab, peab allkirjastama lepingu mitte seda kurjust valla päästa.