Vahejuhtum leidis aset Lõuna-Hiinas asuvas Guizhou provintsis Zunyi linnas. Kogenematu juht, kellele kohalik meedia viitab kui Zhangile, luges autoroolis olles sõnumeid sõpradelt, kes õnnitlesid teda sõiduõiguse saamise puhul, kirjutas The Sun.

Noormees oli sõnumitesse niivõrd süvenenud, et ei pannud tähele tema poole kõndivaid inimesi. Otsasõidu vältimiseks pööras Zhang teelt kõrvale. See aga tõi kaasa selle, et noormees sõitis otse järve.

Zhang suutis autost enne selle põhja vajumist välja saada. Põgenemise käigus nihestas ta oma õlga ja viidi haiglasse kontrolli.

Zhang rääkis juhtumist oma sõnadega. "Kui ma sõitsin, püüdsin ma oma telefoni järele haarata, aga siis märkasin enda eest kahte inimest. Ma hakkasin kartma ja pöörasin järsult vasakule. Õnneks auto ulpis natuke aega. Ma ei suutnud juhipoolset ust lahti saada, mille tõttu lõin jalaga kaassõitja ukse eest. Kui ma ei oleks seda suutnud, siis ma poleks kunagi välja saanud," kirjeldas noormees nappi pääsemist.

Murelikud pealtnägijad aitasid Zhangi veest välja ja andsid talle kuivad riided. Politseil õnnestus hiljem ka auto veest välja tõmmata.

Praegu pole selge, kas noormeest mõtlematu teo eest ka mingi karistus ootab.

Maksimaalne karistus Hiinas autoroolis telefoni kasutamise eest on kaks punkti juhiloalt maha ning 25 euro suurune trahv.