Kentucky amatöörastronoom Allen Epling jälgis objekti enam kui kaks tundi ning jäädvustas seletamatu vaatepildi videolindile, kirjutab The Daily Mail.

Peale Eplingu nägid helendavat UFOt veel tuhanded inimesed kolmes ümbritsevas osariigis - Kentuckys, Virginias ja Tennessees. Hinnanguliselt hõljus objekt umbes 30 kilomeetri kõrgusel ehk kaks korda kõrgemal kui harilikud lennukid.

"See polnud millegi sarnane, mida ma kunagi näinud olen. Kindlasti ei olnud see lennuk ning ma pole eales näinud helikopterit, mis sedamoodi välja näeks," sõnas Allen Epling. "Ma ei mõista, kuidas see suutis nii pikalt ühe koha peal hõljuda," oli amatöörastronoom hämmingus. "Märgata polnud ei gaasi ega propellereid ega midagi, mis oleks võinud seda õhus hoida," ütles ta.

Politsei sai objekti kohta hulgaliselt telefonikõnesid, kuid ei suutnud ise UFOt taevas leida. Kohalikud lennujaamad väitsid, et ajal, mil UFO taevas jäädvustati, ei olnud nende jägitavas õhuruumis selle kohta ühtegi märki.

Epling jälgis objekti läbi Mead 8" SCT astronoomilise teleskoobi. Identifitseerimata objekt ei liikunud õhus enam kui 10 kraadi ulatuses ning ilmus taevasse umbes 60 kraadi kõrgusel horisondist. Amatöörastronoom rõhutab, et videos nähtav pildi kõikumine on tingitud kaamerast, mitte objekti liikumisest. Epling ei oska küll öelda, mis lennumasinaga tegemist oli, kuid on veendunud, et see oli siiski maist päritolu. "Olen alati UFOt näha tahtnud ega kartnud üldse. Olin väga elevil, et nägin midagi ebatavalist," sõnas ta.

Mõned tulnukauskujate ringkonnad aga on hakanud spekuleerima, et tegemist võis olla tulnukalaevaga Ashtari galaktikast.

Vaata pilte ja videot The Daily Mailist.