Lätis asuva Valmiera seikluspargi eestikeelset sotsiaalmeediat täitev Helle Laanes tunnias, et oli ääretult üllatunud, kui kuulis kohalikust koolitüdrukust Marija Nikola Jansonest, kellel on mõlemal jalal kuus varvast. "Ma olin mitu päeva suhteliselt tumm sellest asjast."

Laane tõdes, et peagi 12. klassi minev neiu ei teadnudki, et eestlastel selline nali on. "Oma noorusele vaatamata võtab ta asja huumoriga ning lubas endast ka väikese klipi filmida."

"Olen arstidelt kuulnud ja netist juurde lugenud, et tegu polegi väga haruldase anomaaliaga ja selle nimi on polüdaktüülia. Arstid ütlesid juba ammu, et muretsemiseks põhjust pole. Wikipedias on kirjas, et midagi sellist on sõrmede või varvastega ühel inimesel 500-st. Ei usu siiski, et nii sageli, sest ma pole kedagi teist sama omapäraga kohanud," selgitas Jansone.

"Mul avaldub see õnneks niisugusel kujul, et esmapilgul polegi aru saada, et midagi valesti oleks. Kõik on täiesti sümmeetriline. Paljudel, kellel polüdaktüülia on sõrmed või varbad üsna õnnetult paigutunud. Tegu on geneetilise ja päritava nähtusega, aga minu vanematel või teistel teadaolevatel sugulastel seda pole."

"Üldiselt pole see mulle kunagi suuri ebamugavusi põhjustanud. Paljud mu tuttavad ei teagi, et mul varbaid rohkem on. Nooremana kandsin enamasti sandaale, kus varbad nii hästi välja ei paistnud, aga keegi mind selle eest narrinud pole. Nüüd kannan igasuguseid lahtiseid jalanõusid. Jalg on varvaste juurest harilikust pisut laiem, aga kuna mu jalanumber on pigem ikkagi väike, siis sobivate jalanõude leidmisega probleeme ei teki."

Neiu julgustab, et oma keha omapärasid ei tasu karta ning kõigest peaks leidma midagi positiivset. "Ma arvan, et sellise omapära üle tuleb osata rõõmu tunda. Ja tervitan eestlasi, sest nad on mulle alati sõbraliku mulje jätnud."