58-aastasele mehele kuulnud talus elas kuus 18-25-aastast noort, kelle eriskummaline elukorraldus tuli avalikuks pärast seda, kui üks lastest kohalikku pubisse sattus. Baari omaniku Chris Westerbeeki sõnul tuli noormees uksest sisse, tellis 5 õlut, jõi need ära ja tunnistas seejärel, et oli kodust põgenenud ja vajas abi. "Tal olid pikad juuksed, räpane habe, vanad ja kulunud riided ning ta näis olevat segaduses. Ta ütles, et polnud kunagi koolis ega juuksuris käinud ja rääkis, et tema vennad ja õed on ikka veel seal lõksus, kust ta ära jooksis. Ütles, et on kõige vanem ja soovib senisele elule lõpu teha ning oma pere ära päästa. Kutsusin seepeale politsei."

Politseinikud leidsidki noormehe poolt kätte juhatatud kohast halvas seisukorras talumaja, mis esmapilgul ei paistnud küll kahtlane, kuid lähemal vaatlusel paljastus salatrepp, mis viis keldris asuvasse pisikesse lukustatud ruumi, kus elas koos kuus noort inimest. Majaperemees võeti otsemaid vahi alla, selgitamaks välja, kas keldri elanikud olid seal vabatahtlikult või vastu oma tahtmist. "Ma pole iial varem midagi sellist näinud," tunnistas linnapea Roger de Groot ajakirjanikele. "Osa sellest perekonnast pole meie omavalitsusse isegi sisse kirjutatud!"

Vahi alla võetud mehe näol on tegu varasemalt ehitaja- ja töömeheametit pidanud austerlasega, kel nimeks Josef B. Mees on kuuldavasti igasugusest politseiga koostöö tegemisest keeldunud ning ta olevat tõsiste tervisehädade tõttu lausa haiglasse viidud. Õuduste talu naabruses elavad inimesed on meediale rääkinud, et on alati sillaga eraldatud hoonest eemale hoidnud. Ka kohalik postiljon kinnitas, et ta pole kunagi sinna ainsatki kirja viinud. Samuti ei tea keegi, mis laste emast on saanud.