Katkend intervjuust:

Kaks aastat tagasi ei teadnud vandeadvokaat Robert Sarve nime veel keegi. Kas Marika Korolevi juhtumit, kus anonüümsed mõnitajad pidid maksma suuri summasid halvustavate kommentaaride eest, võib nimetada sinu hüppelauaks?

Kindlasti võib. Hüppelauaks avatud ruumi. Meie büroo on üles leitud, meil on piisavalt palju kaasusi, kus klientide usaldust võita.

Täna oleme seisus, kus sisuliselt igaüks võib saada kirja advokaat Robert Sarvelt nõudega maksta 10 päeva jooksul 1000, 2000 või 3000 eurot ilmunud kommentaari eest. On läinud lahti omamoodi inimjaht neile, kes julgevad kommentaariumides või sotsiaalmeedias kellegi kohta midagi arvata.

Mitte päris. Kirju on saanud need inimesed, kes on minu klientidele hinnanguid andnud ja neile verbaalselt haiget teinud.

Kui palju läheb teie büroost nädala jooksul teele nõudekirju, kus nõuate inimestelt 1000, 2000 või 75 000 euro suurust rahasummat?

75 000 suuruses on seni läinud välja ainult üks nõudekiri. Ma ei oska öelda, kas sellises summas nõudekirju peaks veel üldse välja minema, sest selle numbri mõte oli teadvustada, et taoliste massiliste tühistamiskampaaniate korraldamine ei ole rahaliselt tasuv.

Teie büroost läheb neid 1000 ja 2000-euroseid nõudeid välja lademetes, sadade kaupa?

Kui võtta mitu aastat kokku, siis selle aja jooksul on see arv tõesti sadades. Me ei ole numbreid kokku löönud. Arvestades laimu hulka, mis meie ümber on, on see arv kindlasti suur.

Olen nõus, loomulikult ei tohi kedagi sõimata või solvata. See töö, et puhastate ja aitate kaasa kommentaariumi normaalsele toimimisele, on väga hea. Aga minu hinnangul olete läinud teise äärmusse – nõudekirju sajab nagu seeni pärast vihma asjade eest, mida inimesed ei ole ära teeninud. Teie kirja toon on äärmiselt ründav ja väljapressiv. Näiteks ütlete oma kirjas inimesele, et kui ta ei maksa nõutud aja jooksul esitatud summat, ilmub tema nimi üleriigilises meedias. See on ju ähvardamine?

Me ei ole seda niimoodi kirjutanud.

Tsiteerin teie nõudekirja: „Arvestades meedia ülisuurt huvi laimajate isiku vastu, ei saa välistada, et kohtuvälise kokkuleppe sõlmimata jätmise korral avaldatakse teie isik ja laimamise fakt ka üleriigilises meedias.“

Täpselt nii. Seda teoreetilist võimalust ei saa me kunagi välistada.

Vaata teravat ja põnevat intervjuud edasi juba videost!

Kroonika erisaade "Kuum tool" küsitleb tuntud inimesi, kel on pajatada oma põnev või kõmuline lugu. Esimeses saates andis aru vastuoluline ärimees Meelis Lao, mis tõi rekordarvu vaatamisi.

„Tegemist on hoogsa saatega, kus esitan intervjueeritavatele otseseid, vahel lausa provotseerivaid küsimusi, mis avalikkust huvitavad, aga on jäänud seni vastuseta,“ ütleb Ingrid Veidenberg. „Sellest saatest saad teada rohkem, kui seni teadsid,“ lisab ta. Pinev ping-pong hoiab meeled ärksana ja avab tuntud külalised kroonikalikult avameelses valguses.

Kuumal toolil selgub tõde!