Presidendiballi kannul on Kroonika aastapeod olnud ligi veerand sajandit aasta oodatuim seltskonnasündmus. Vilgas hääletamine käib ja ka sina saad anda oma väärtusliku hääle anda SIIN.

Pärjame parimaid meelelahutajaid ka tänavu kevadel, ent piiranguaja tõttu ilma suure peota, seekord sädeleva telešõu vormis 28. mail kl 20 Delfi TV ekraanil.

Parimaid meelelahutajaid hääletavad meie lugejad juba kaheksandat, aasta seksikaimaid kuulutame välja kuueteistkümnendat korda.

Sarnaselt presidendiballidega on Kroonika aastapeod pakkunud seltkonnale ka pinevust, who is in, who is out?! - kes saab seekord peokutse, kes mitte. Rahvale on Kroonika peod jaganud põnevat valimiste lusti.

Teist kevadet on ka seksikad valimisprogrammis tagasi. Õigusega, sest seksikate valimised aastatel 1997–2011 püsisid rahva meeles kui kõva Kroonika kaubamärk. Kirjanik Mihkel Muttki kirjutas „ilusate inimeste peod“ sisse oma romaani „Kooparahvas läheb ajalukku“, mis peegeldab panoraamselt Eesti kunstirahva heitlusi üleminekuajas.

Oli aasta 1996, kui viis aastat pärast Eesti priiks saamist hakkas ilmuma meie oma kroonides-elu seltskonnaajakiri.

Pooleteise aasta pärast lükkas Kroonika lääne tuule järgi käima oma glamuursed auhinnad.

Kroonika andis võimaluse ja rahvas asus isukalt valima kodumaa seksikamaid poegi ja tütreid. Pool sajandit Nõukogude Liidu rüpes olid eestimaalased pidanud leppima parimate lüpsjate ja traktoristide pärgamisega. Priiuse saabudes pääses korgi alt ka rahva glamuurinälg. Pendel lõi hoogsalt vasakult paremale. Nii sündisid meie ilusate inimeste võiduajamised!

Aasta siis oli... 1997


AUGUSTIVALGUS 1997

Vaid poolteist aastat ilmunud Kroonika tiraaži 60 000ni tõusmise puhul peeti Carina restoranis suurt pidu. Kuu aja jooksul ajakirjas ilmunud küsitluse põhjal kuulutati sealsamas välja aasta seksikaim naine ja mees. Uus-Eesti ilusate auhindade esimesed võitjad olid diskor ja saatejuht Ilomai Küttim alias Elektra (22) ning Atlanta olümpialt 6. koha võitnud kümnevõistleja Erki Nool (27).

UUDNE VÕLU

Eesti 1990ndate sensuaalne raadiohääl ja sinivereliselt rauge telenägu Elektra. (Sel pildil Kroonika kaanetüdrukuna 1997. aasta kevadel.)

ESIMESED PÄÄSUKESED

DJ Elektra ja kümnevõistleja Erki Nool olid 1997. aastal esimesed, kes läksid Kroonika peolt koju Tauno Kangro üsna kaalukate pronskujudega. Kroonimispiltidele jäid esimesed tiitlivõitjad ehteestlaslikult ujedalt, aga rõõmsalt ja silmnähtavalt meelitatult.

ENESEKINDEL JA EDUKAS

Erki Nool esimese mehena Eestis, seksikaima tiitel taskus, Kroonika plakatipoisina jõulukuul 1999. Järgmisel aastal Sydneyst tuli ka olümpiavõit.

ILOMAI KÜTTIM

Tema kandis oma mütoloogilise artistinime Elektra välja. Tema on esimene naine Kroonika seksikaimate valimise pikas ajaloos!

Fotod: Kristjan Lepp, Aivar Kullamaa/Ekspress Meedia