Kuigi Lydia hotell ise tähistab sellel aastal alles neljandat sünnipäeva, siis ulatub maja huvitav ajalugu palju kaugemasse aega – näiteks paiknevad Lydia hotellis Tartus ainulaadsed kahhelahjud ning samas hoones on asunud kunagi Tartu Kehakultuuri Dispanser.

Hotell Lydia on 4 tärni Superior hotell, kus on kokku 70 tuba, erinevaid sauna- ja lõõgastusvõimalusi pakkuv spaa-lounge, fitness-klubi, restoran Hõlm ja lounge ärikohtumisteks . Eriliste sündmuste tähistamiseks suuremale seltskonnale on hotellis kuni 150 külalist mahutav, mitmekülgse ruumipaigutuse, tipptasemel heli-, valgus- ja videolahendustega sündmuskeskus. Lydia hotelli sündmuskeskus on suurepärane koht tähtpäevade, vastuvõttude, seminaride või konverentside korraldamiseks. Oma elegantse ja pilkupüüdva sisekujundusega on sündmuskeskus ideaalne koht näiteks pulmade pidamiseks.

Lydia hotellis asuv restoran Hõlm kuulub gastronoomia teejuhi White Guide Nordic valikul juba viimased neli aastat Põhjamaade parimate restoranide hulka. Maaliline vaade Raekoja platsile ja Toomemäele tekitavad imelise atmosfääri ning peakokk Lauri Ülenurme poolt juhitav köök loob enneolematuid maitseelamusi. Kõik detailid on hoolikalt läbi mõeldud, valmistatud ja serveeritud. Hõlm - see on koht, kus igaüks tunneb end oodatuna. Restorani retseptid pärinevad Lydia Grünmann Holmi 1925.-26. aastal kirjutatud retseptikogust. Autori nimest on inspireeritud ka restorani nimi - Hõlm. Restorani muudab eriliseks avatud köök, mis loob külalise ja köögi vahel harmoonia ning annab kõigile võimaluse nautida võrratut kokakunsti. Roogade valmistamisel kasutatakse põnevaid tehnikaid, mille puhul on olulisel kohal puhas tooraine, kvaliteet ja lihtsus.

Lisaks õhtusele à la carte menüüle pakub restoran Hõlm suveperioodil võimalust nautida terrassimenüüd Pirogovi pargi roheluse keskel. Pargikohviku menüüst leiab nii värskeid salateid kui ka käsitöö pastat ning menüü muudab eriliseks see, et rooga on võimalik vastavalt oma maitsele kombineerida.