AASTA SIIS OLI... 2005

Nii kontrastset kooslust polnud Kroonika seksikate valimistel varem nähtud. Üheksas laine naelutas rahva vaatama ja kaasa elama, pakkudes rõõmu oma lemmikute üle väga laiale maitsele.

VEEBRUARIS 2006, VÕIDURÕÕMSAD KAAMERATE TULES PUNAVAIBAL

Aasta 2005 tegemiste eest pidutseti laululava katuse all võitjaiks kaks ajakajalist tähtmeelelahutajat. Vanilla Ninja oli Eesti popi Euroopasse lennutanud ja Eurovisionil 2005 edukalt Šveitsit esindanud: näitsikute bändist esimesena kuulutati seksikaks Piret Järvis - äsja 22aastaseks saanult sai temast pesamuna Kroonika tiitlivõitjate senises reas. Meeste klassis võitis muusikasaate „Hoia ja keela“ omamehelik juht Tanel Tatter (tollal 27). Esmakordselt välja antud Kroonika sõbra auhinna pälvis igavesti võluv rahvalemmik, laulev saatejuht Reet Linna (tollal 61). Foto: Aivar Kullamaa, Kristjan Lepp

LOLITA-VÕITU SARM

Castingu teel bändi leitu kuulsus oli saanud hoo sisse Eesti eurolauluvalimistelt 2003. Verivärske näitsikute bändi Vanilla Ninja lahingupala „Club Kung Fu” valiti-pärjati seal hoobilt publikulemmikuks. Piigade hoog ja sära asusid ka fotoseeriais Kroonika lugejate pilgu all kasvama aastast aastasse...

COOL VIBES. 1. JUUNI 2005.

Lastekaitsepäevaks ilmus Kroonikas kaanelugu Piretiga. Äsja Vanilla Ninjaga Kiievist Eurovisionilt naasnud, oli eesti popi-sõdalannad võitnud seal Šveitsile ülikõva kaheksanda koha. Kroonika fotosessioon mängis Ninja-Pireti sarmi- ja stiiliskaalal. Lepatriinulikest kaadritest väga tahtejõuliste pilkudeni.

Foto: 2 x Kristjan Lepp

LIGITÕMBAV TAHTEJÕUD

Eesti tüdrukute võlubändil Vanilla Ninja õnnestus vallutada eeskätt Saksa-Euroopa maad, aga troonida ja tuuritada ka muljal Euroopas. Pead pilvedesse kaotamata, hoidis Piret kodumaalgi rauda tules, juhtides mitmeis telejaamades noortesaateid, esindusnäona ka MTV Eesti kanalil.

Foto: Aivar Kullamaa

KONTRASTIRIKAS PIRET JÄRVIS. JUUNI 2007

Saksamaal ja Šveitsis edetabeleid vallutanud Vanilla Ninja hoog hakkas vaikselt tarduma. Seevastu Kroonika piltidele jäi jääprintsessi-sarmiga Ninja-Piret ka järjest loomulikumalt itsidades ja siiralt naeratades...

Foto: Aivar Kullamaa

SIHI- JA OTSUSEKINDEL. PEALTVAADATAVAST PEALTNÄGIJAKS!

Kui mõni kahtles – mis edasi, kui kord Vanilla Ninja menu otsa saab –, siis Piret Järvisest sai kestvalt asjalik saatejuht ja aastast 2011 uuriv ajakirjanik ETV kroonsaatesse „Pealtnägija”.

Foto: Aivar Kullamaa

VALGE JA MUSTA NÄGUS LIIT

Oma pärisellu silmas Piret seksikaimaks meheks menuka trummari Kallervo Karu. Olnud paar üle viie aasta, sai see ilus peatükk otsa. Aastavahetusel 2011/2012 andis menukas, kihlatud paar Kroonikas teada, et nad võtsid oma suhetes aja maha, aga uuesti kokku saamist ei välista... (Sel fotol paar õnnelikuna suves 2008.)

Foto: Laura Kallasvee

TSEREMOONITSEMATA OMAMEHELIK SAATEJUHT. APRILL 2005

Rahvas nõudis Kroonikasse lugu TV3s löövalt muusikasaadet „Hoia ja keela” juhtinud Tanel Tatterist. See kontraglamuurne portree tsementis tugevalt ette meie mehe valimisvõitu.

Foto: Kristjan Lepp

KADUS ÜHTÄKKI EKRAANILT

Seksikaima mehe kvaliteedimärk saatejuhina küll tagataskus, paraku ei piisanud isegi sellest kommertskanalite vahel teravnenud telesõja tihedas konkurentsis. Oktoobris 2006 lõppesid „Hoia ja keela” saated päevapealt. Talendikas Tanel Tatter jätkas oma senist tööd pealinna ööelu meka Club Hollywoodi PR-ja turundusjuhina. Täpselt kümne aasta pärast edutati meelelahutusvaldkonna turundajana staažikas magnet Apollo Kino müügidirektoriks.

Foto: Kristjan Lepp

KLASSI PARIM, JAANUARIS 2006 Küll aga jätkus igihaljalt Reet Linna tõusutee. Oma viimast sõna polnud Reet Linna tol aastal veel kaugeltki öelnud. Paar kevadet hiljem ilmus Kroonika egiidi all Reeda elulooraamat „Paljugi võiks öelda veel”. Ent järgmisel kümnendilgi on Reet jätkuvalt elanud-tegutsenud juurde järjest uusi peatükke. Kroonikalt esimesena võidetud parima tiitel ei jäänud kestvalt menukale telenaisele viimaseks. Mullu kevadel pärjati poolsajandit ETVs töötanud sarmikas daam oma 75nda eluaasta künnisel Eesti filmi- ja teleauhindade galal parima naissaatejuhi auhinnaga. Kõik kestab edasi!

Foto: Kristjan Lepp, Aivar Kullamaa