10. Beibed. Need naise moodi olevused, kes ka südatalvel üritavad tikkkontsadega mööda jäiseid tänavaid manööverdada, paljas kõht jope ja miniseeliku (või siis paremal juhul napilt tagumikku katvate pükste) vahelt välkumas. Kulliküüned, solaariumi-üledoos ja nägu kattev paks meigikiht — just nende ja paljude muude põnevate omadustega nais-isendid panevad paljusid meist kaastundlikult ohkama.

9. WC-paber. Ebameeldivate asjade TOP10-sse on endale koha kindlustanud ka — üllatus-üllatus! — tualettpaber! Inimesi kipub häirima see, kui nende elukaaslane tõstab rulli vasakule, kui tema on selle eelnevalt pannud paremale (ja vastupidi). Samuti on nii mõnegi jaoks oluliseks teguriks, mis pidi paberirull hoidjasse on asetatud.

8. Lärm, läbu, müra. Avalikes kohtades valjuhäälselt isiklikest asjadest rääkimine, mõttetu möla, täiskasvanute omavaheline avalik ninnu-nännutamine, koerte haukumine, paugutajad, jutule vahelesegamine, laste kisa, oma korterisse kostuv naabrite asjaajamine.

7. Mobiiltelefon. Keda siis ei ärritaks, kui sõber, kellega koos välja mindi, vähemalt pool ajast tegeleb sõnumite trükkimise-saatmise-kättesaamisega ja kõnedele vastamisega. Või mobiiliekraanil säravad vastamata kõned. Ja siis veel need tüübid, kellele meeldib tuttavate telefonides sorida! Jeerum!

6. Televisioon. Kas sulle ei tundu, et reklaamipausid saadete vahel on sama pikad kui saated iseenesest? Et kõige paremad filmid algavad kellaajal kui sa juba ammu unenägusid vaatad? Et uudistesaated muutuvad päev-päevalt üha “kollasemaks”? Paljudele tundub.

5. Kaubandus. Kui just sa just lihtsa-elu-neiude sõpruskonda ei kuulu, siis tõenäoliselt ei ole just eriti palju aspekte, mis poeskäimise juures ahvatlevad oleksid. Ebameeldivaid see-eest on mitmeid — pikad järjekorrad, seljasnühkivad inimesed, üleköetud poeruumid, müüjad, kes ei raatsi linti tööle panna ning kaupade järgi tuleb ise kõhuli lindi peale laskuda.

4. Jaluskakerdajad. Need, kes uimerdavad keset teed… või siis ka need, kes pidevalt “nõeluvad” vasakule ja paremale, kuid lõppkokkuvõtteks kuigi kaugele ette ei jõua. Selliseid leidub jalakäijate kui ka autojuhtide seas.

3. Ühistransport. Kellele ikka meeldiks kui mitmekümne minutilise sõidu jooksul pidevalt keegi seljas elab? Või kui seljas ei ela, siis vähemalt vahib keegi sind hindava pilguga? Või siis mõni tusane tüüp, kes hoiab kramplikult ukse juures asuvast postist kinni ning takistab kõikide sisse- ja väljapääsu? Või ehk mõni alkoholi järgi lehkav kuju? Ega palju meeldivam pole ka olukord, kus bussi uksed su nina ees sulguvad… ning järgmise bussi peale on sul lootust saada nii alles tüki aja pärast. Ja loomulikult ka need “abitud” pensionärid, kes oma viimased jõuvarud rakendavad sinust möödaspurtimiseks, et endale istekoht kindlustada.

2. Elementaarsete viisakusreeglite eiramine. Kaaskondlaste luristamine, matsutamine, avali suuga nätsu närimine, täis suuga rääkimine, näkku hingamine, sülitamine, sügamine jms.

1. Pangaautomaadid. Vaieldamatult on kõikide “lemmikud” inimesed, kes vaatamata nende selja taga looklevale järjekorrale armastavad panga sularahaautomaadis teha kõikvõimalikke tehinguid — trükkida välja kviitung, vaadata palju raha kontol on, trükkida välja kviitung, teha ülekanne, trükkida kviitung, võtta sularaha, trükkida kviitung.