1) Veeda aega rannas!

Selleks, et rannamõnusid nautida, ei pea sa olema tingimata fanaatiline päevitaja. Võta külmakastiga randa kaasa jahutavat jooki, kata end soovi korral SPF 50+'iga, pane pähe floppy hat, kasta jalad liiva sisse, kuula merekohinat, lase suvebriisil oma nägu ja juukseid paitada, jahuta varbaid soolases merevees..julgemad lähevad üleni sisse.

Väike päike toob mõnede õnnelike suvitajate näos välja ka tedretähnid, mis muudavad sind eriti kelmikaks ja vallatuks.

2) Kokka!

Grillimine võib ju olla suve kõige tähtsam söömaaeg, kuid selle asemel, et ennast lihast punni süüa, võid õppida ära mõne sorbeti retsepti. Suviselt jahutav ja erksavärviline magustoit on kuumal suvepäeval kui kirss tordil. Ambitsioonikamad võivad avastada itaaliapärase gelato saladusi. Kui seda suus sulavat magustoitu tegema õpid, siis on see kindel viis, kuidas vallutada oma suvearmastuse süda!

3) Tee sporti!

Kui sul suvel trenne ei ole, siis ei ole jahedal suveõhtul paremat tegevust, kui oma lemmikpaigas sörkida. Kuula oma lemmiklugusid ja mõtiskle maasikmagusaid mõtteid oma suvearmastusest!

Suvi on ka ainulaadne aeg, et sõita rattaga ja mina paikadesse, kuhu sa muidu jala ei läheks. Üksi või koos sõpradega!

4) Loe!

Peale kohustusliku kirjanduse on sul nüüd lõpuks ometi võimalus ennast premeerida raamatutega sinu enda vabal valikul. Krimiromaanid või koomiksid, see on sinu puhkus, hellita ennast sellega, mis sulle tõeliselt rõõmu valmistab!

5) Veeda aega sõpradega!

Veeda aega sõbraga, kellega sa ühes koolis ei käi. Just nüüd on sul vaba aega, et näha ka neid, kellega kooliajal nii palju aega veeta ei saa.

6) Tee detektiivitööd!

Uuri, kes sinu uude klassi tulevad. Facebookist saab palju infot. Uued tutvused on alati toredad ja abiks neile, kes alles uues koolis sõprussuhteid looma hakkavad. Nii saad aidata ennast või mõnda uustulnukat. Äkki on mõnel uuel õpilasel just samad hobid, mis sul ja nii on teil võimalik juba suvel tutvust teha. Kui lähed ise uude kooli, siis tasub sul seda ettevõtmist eriti tõsiselt võtta!

7) Külasta vanavanemaid!

Ka nende jaoks on sul nüüd rohkem aega. Just vanavanemate aiamaalt saad vitamiinidest pakatavaid saadusi, mis sul tuleval kooliaastal vastu aitavad pidada. Lisaks on vanavanematel kindlasti hea meel sind näha. Peale selle on neil lastelastele alati nii mõndagi huvitavat ajaloost rääkida.

8) Mine kallimaga piknikule!

Laota kesk rohelust tekk maha ja naudi külma jääteed ja küpseid marju. Tee seda kellegagi, kelle seltskonda tõeliselt naudid!

9) Vaata filme!

Kinos või kodus, vii ennast vanade klassikutega ajas tagasi!

10) Talleta endasse parimat, mida suvel, inimestel ja loodusel sulle pakkuda on!

Usu, neid vilju lõikad sa veel terve pika pimeda talve. Seeõttu liigu värskes õhus, maga telgis, söö palju värsket, kosuta end merevees, naera, mängi, liigu ja puhka!