Kutsehariduse suursündmusel Noor Meister ootavad Sind põnevad ameteid tutvustavad töötoad, kutseharidusmess, äge meelelahutusprogramm ja 2015. aasta parima DJ väljaselgitamine! Ära maga maha — see kõik on Sulle tasuta!

Selguvad parimad noored ametimehed

Eesti suurima kutsemeistrivõistluse raames lendab kutseõppurite käes pahtlit, saepuru, vahukoort, tainast ja juukseid. Õhus on elektrit, lillelõhna, keevitussädemeid, mõtteraginat ja loomingut.

Kuidas taluvad noored tulevikutalendid konkurentsi ja žürii karmi pilku, kui palju kaotatakse higi ja pisaraid ning kellel närv kõige paremini vastu peab, selgub juba võistluse käigus. Tutvu võistlusaladega www.noormeister.ee/kutsevoistlused/ ning tule jälg vaatemängu!

Kümme ametit paljastavad oma igapäevaelu

Kohapeal saad ka ise käed külge lüüa — selleks ootavad Sind 10 põnevat ja praktilist töötuba, mis annavad Sulle võimaluse erialaga tutvumiseks. Kui täna veel kahtled, kas kutseõpe on Sinu jaoks, siis Noor Meister on hea võimalus teha ameti õppimisega tutvust ning tuua oma tuleviku osas selgus majja.

Näiteks saad vanglateenistuse töötoas uurida, milliseid vahendeid kasutavad vanglateenistujad igapäevaselt. Õpetame Sulle ka enesekaitsevõtteid, mis tulevad igas keerulises olukorras kasuks.

Juuksurid kutsuvad nii lühemate kui pikemate kiharatega noori punumistehnikaid õppima ja robootikud tutvustavad näiteks legorobotite ja sumorobotite.

Multimeedia töötuppa on aga oodatud kõiki fotograafia huvilised. Seal saad piiluda eriala telgitagustesse ehk tutvuda fotograafiaga alates pildistamisest kuni töötlemiseni.

Metsanduse töötuba viib Su vaimusilmas aga hoopis metsa, traktorikabiini — proovida saad metsaveotraktori simulaatoril masina juhtimist ning mootorsae keti vahetamist.

Need on vaid mõned näited. Tutvu kõikide tasuta töötubadega www.noormeister.ee/tootoad/ ja ära lase võimalust käest! Tule Noorele Meistrile, ole tunnistajaks meistrite sünnile ja saa kindlust oma talendis!

Duell selgitab Eesti parima noore DJ

Juba teist aastat järjest kuuleb Noorel Meistril Eesti Näituste Messikeskuses ka DJ plaatide võistu keerutamist. Toimub megalahe DJ-de meistrivõistlus, mida korraldab EUM Noorteklubi MTÜ.

Eelmise aasta kogemus näitas, et noori talente on Eestis palju. Mitmed noored diskorid, kes eelmisel aastal võistlesid on tänaseks ööklubides plaate keerutamas.

Korraldaja ja kohtuniku Matis Indovi sõnul on DJ-de võistlus noorte jaoks väga oluline, sest see on uute talentide ainuke väljund enese näitamiseks. „Sellel aastal teeme võistlusel paar pisikest muudatust, et pealtvaatajatel oleks veelgi põnevam võistlust jälgida,“ meelitab Indov kõiki kaasa elama.

Finaalis osalevad valitud parimad noored DJ-d. Neil tuleb minimaalse ajaga leida sobiv lugu ning see veatult miksida, seejärel valivad kohtunikud duelli võitja.

Korraldusmeeskond kutsub võistlust jälgima kõiki, kellele pakub huvi elektrooniline tantsumuusika. Seda on tõeliselt põnev pealt vaadata, seda enam, et ükski lugu, mida DJ-d mängivad, ei ole pikem kui poolteist minutit, seega palad vahetuvad väga kiiresti. Tule ja saa sellest tempokast sündmusest osa!

Võtame kokku, miks siis ikkagi Noorele Meistrile tulla? Siin on 10 põhjust:

Saad tutvuda ametikoolidega ja uurida õppimisvõimalusi. Messil osaleb 31 ametikooli üle Eesti.
Kohal on Eesti kutsehariduse koorekiht — saad teada, mida kutseharidus endast kujutab ja millised on kutsehariduse tulevikuväljavaated.
Saad osaleda kümnes töötoas, käed külge lüüa ja ise mõnd ametit proovida. Ehk leiad sealt oma tuleviku eriala.
Saad vastuse kõikidele küsimustele, mida infobrošüürid ja reklaamid ei kajasta.
Saad oma silmaga näha 25 erineva ameti igapäevatööd. Võistlused just seda peegeldavadki.
Saad luua uusi kontakte, mida tulevikus ära kasutada.
Võid kohtuda oma tulevase tööandjaga.
Saad jala potentsiaalse kooli ukse vahele.
Saad olla tunnistajaks Eesti parima noore DJ valimisel.
Saad ägeda kogemuse ja palju motivatsiooni.

Noor Meister 2015 toimub 6. ja 7. märtsil Tallinnas Eesti Näituste Messikeskuses. Sissepääs on kõigile huvilistele tasuta! Uuri lähemalt www.noormeister.ee ja liitu üritusega Facebookis.