Väljendusoskuste gümnaasiumis tahetakse jõuluks lavale tuua uusversioon Lumivalgekese muinasjutust ja peaosa mängib loomulikult Lumikki Andersson. Paistab, et kõik läheb erakordselt hästi. Endalegi ootamatult on Lumikki hakanud käima toreda poisiga, kes täidab näidendis küti rolli. Esietenduse eel hakkab aga Lumikki saama sõnumeid salajaselt austajalt, kellele tema armastus saab peagi sundmõtteks. Austaja ähvardab muuta esietenduse veresaunaks, kui Lumikki ei täida tema nõudmisi.
Kui Lumikki püüab välja selgitada oma varju isikut, on ta sunnitud silmitsi seisma mineviku tumedaimate saladustega. Lisaks võtab peale aastast vaikimist Lumikkiga uuesti ühendust tema suur armastus − Leek.

Aeg hakkab otsa saama, esietendus on ukse ees ja Lumikki peab leidma võimaluse, kuidas saada võitu ahistajast, kelle hing on must nagu eebenipuu.

„Must nagu eebenipuu“ on „Lumikki triloogia“ kolmas osa, seega ära jäta lugemata ka esimest kaht osa! Raamatusarja on saatnud tõeline edu kogu maailmas: autoriõigused on müüdud juba 47 riiki!

Quentin Jacobsen on kogu elu armastanud ohutust kaugusest hunnitult seikluslikku Margo Roth Spiegelmani. Margo on alati olnud suurejooneliste aktsioonide planeerija ning siiani on ta neid täide viinud üksinda. Kuni ühel õhtul praotab tüdruk Quentini toa akent ja ronib tema ellu. Riides nagu ninja, kutsub Margo Quentinit geniaalsele kättemaksuaktsioonile ning poiss otsustab kaasa lüüa

Kui nende öine seiklus lõpeb ja uus päev koidab, avastab Q, et mõistatuslik Margo on ise muutunud müsteeriumiks. Kuid Margo on jätnud talle vihjeid. Quentin alustab tüdruku otsinguid, aga mida lähemale ta tüdrukule jõuab, seda vähem näeb ta temas tüdrukut, keda arvas end tundvat…

“Paberlinnad” ilmus 2008. aastal ja on sellest ajast (koos John Greeni teiste romaanidega “Süü on tähtedel” ja “Alaskat otsides”) valitsenud noortekirjanduse edetabeleid.

Hingasin sügavalt sisse ja hästi aeglaselt välja, enne kui ringi pöörasin. Seal seisis Lucas. Tema pilk oli läbitungiv, ei löönud hetkekski kõhklema ja mu süda hakkas ta vaikselt uuriva pilgu all vasardama.

Ma ei mäletanud, millal ma viimati tundsin nii ürgset ja puhast iha.

Ta ei tundnud seda noormeest, kellest sai tema päästja. Ta polnud teda kunagi tähele pannud, ja nüüd oli ta kõikjal. Nende vastastikune tõmme oli võimas tunne. Ometi ähvardas minevik, millest ülesaamiseks oli poiss nii palju vaeva näinud, ja tulevik, millele tüdrukul olid nii suured lootused, neid teineteisest lahti rebida. Ainult koos suudavad nad vastu panna piinadele ja süütundele, seista silmitsi tõega – ning avastada armastuse ootamatu vägi.

„Lihtne” on lugu tüdruku heitlustest selle nimel, et leida taas kaotatud usaldus, avastada endas sisemine jõud ründajale vastu astuda ning tunnistada rahulolu, mida pakub saladusliku poisi embus.

Mis siis, kui kogu su maailm põhineb valedel?
Kildadele tuginev ühiskond, millesse Tris Prior kunagi uskus, on hävinenud – selle on purustanud vägivald ja võimuvõitlus ning kaotused ja reetmine. Kui Trisile tehakse ettepanek uurida maailma, mis jääb väljapoole tuttavaid piire, on ta seega igasuguse kahtluseta nõus. Ehk teisel pool tara leiab ta koos Tobiasega uue, kergema elu, vaba valedest ja valusatest mälestustest?

Kuid Trisi ees ootav uus maailm on veel keerulisem kui see, mille ta seljataha jättis. Ta saab teada asju, mis muudavad igaveseks neid, keda ta armastab. Taas kord peab Tris asuma võitlusesse inimloomusega – ja iseendaga – ning seisma silmitsi võimatuna näivate valikutega. Ta peab leidma tee, kuidas jääda kindlaks vaprusele, truudusele ja armastusele.

“Murdmatu” on Veronica Rothi “Lahkulööja” sarja jalustrabav viimane osa.

Üksainus otsus
Üksainus otsus võib sind muuta
Üksainus otsus võib sind hävitada
Üksainus otsus näitab ära, kes sa oled

Luce oleks valmis Danieli nimel surema. Ta ongi seda teinud. Ikka ja jälle. Läbi aegade on Luce ja Daniel teineteist leidnud, olles siis jälle sunnitud piinarikkalt lahku minema: Luce sureb ja murtud südamega Daniel jääb üksi. Aga äkki see ei pea nii olema…



Luce on kindel, et miski – või keegi – mõnest varasemast elust saab teda praeguses elus aidata. Nii alustabki ta oma selle elu kõige olulisemat teekonda: ta rändab korduvalt ajas tagasi ja kogeb oma nahal armulugusid Danieliga, et leida viimaks viis, kuidas nende armastus kestma saaks jääda.



Cam ning inglite ja Väljaheidetute armeed üritavad meeleheitlikult Luce’i kinni püüda, aga keegi neist pole nii pöörane kui Daniel. Ta jälitab Luce’i läbi nende ühise mineviku, kartes samas, mis juhtub siis, kui Luce ajaloo ümber kirjutab.

Sest nende lõputult kestnud armastus võib hävida… igaveseks. Läbi sajandite kulgev “Kirg” on unustamatu “Langenute” sarja kolmas raamat.

Esimene sõber.
Esimene tüdruk.
Viimased sõnad.

Enne. Miles Töntsu Halteril on kõrini oma turvalisest elust kodus. Kogu tema elu on olnud üks suur mitte-sündmus ning tema kinnisidee kuulsate viimaste sõnadega pole särtsu juurde toonud. Miles asub õppima Culver Creeki internaatkooli, mis on pöörane ja kõike muud kui igav. Tema igavavõitu elu on lõppenud, sest paar ust temast edasi elab Alaska Young. Ilus, tark, naljakas, seksikas, enesehävituslik, omadega sassis ja üdini kütkestav Alaska Young. Tüdruk ise on juba üksainus sündmus. Ta tõmbab Töntsu endaga oma maailma ja näppab tema südame. Siis…

Pärast. Mitte miski pole enam endine.

Alaskat otsides on rahvusvahelise menuautori John Greeni esikteos.

Me oleme Sinclairid.
Keegi meist ei hädalda.
Keegi meist ei eksi.
Suviti elame oma erasaarel Massachusettsi ranniku lähedal.
Vahest polegi teil rohkem tarvis teada.
Või siis vaid seda, et mõned meist on valetajad.

“Me olime valetajad” on mitmeid kirjandusauhindu pälvinud E. Lockharti uus suurepärane põnevusromaan, mille GoodReads nimetas 2014. aasta parimaks noorteraamatuks.
Lugege.
Ja kui keegi küsib, kuidas lugu lõpeb, siis lihtsalt VALETAGE!

Clive Staples Lewis, keda tema sõbrad kutsusid Jackiks, sündis 1898. aastal. Oxfordi professorid Lewis ja tema hea sõber J.R.R. Tolkien, “Sõrmuste isanda” triloogia autor, moodustasid klubi, millel nimeks The Inklings, ning kus kord nädalas vesteldi, vaieldi kirjanduse üle ja loeti ette äsjakirjutatud lugusid. Lewise armastus muinasjuttude, müütide ja legendide vastu on pärit tema lapsepõlvest ning ta uskus, et fantaasia on parim vahend, mille abil saab lapsi panna kogema rõõmu ja õpetada tegema vahet hea ja kurja vahel.

Rännakud maailma lõppu, fantastilised olendid ja eepilised lahingud – mida veel ühelt raamatult tahta? Clive Staples Lewise „Lõvi, nõid ja riidekapp“, mis ilmus 1950. aastal, on just selline raamat. Lewis kirjutas juurde veel kuus raamatut ja koos hakkasid need kandma uhket nime „Narnia kroonikad“. C. S. Lewise Narnia lood kuuluvad 20. sajandi lastekirjanduse olulisemate raamatute hulka.

Esimest korda ilmuvad „Narnia kroonikate“ kõik seitse raamatut ühtede kaante vahel koos Pauline Baynesi kaunite illustratsioonidega.

Populaarse menuraamatu filmikujundusega trükk.

Probleemsest kodust ja halvast koolist pärit Johannesel õnnestub end ühte Tallinna eliitkooli sisse rääkida, kuid avastab peagi, et klassikaaslased on ta jõuliselt heidikustaatusse taandanud. Kui Johannese elupüramiidi kolm peamist tahku – kodu, sõbrad ja kool – kokku vajuvad, mõistab ta, et on jõudnud nullpunkti. Nii töötab ta välja skeemi, kuidas saavutada populaarsus ja aktsept, ning hakkab seda mineviku survest ja oleviku löökidest hoolimata jõuliselt rakendama.

Margus Karu esikromaan „Nullpunkt” tõusis kohe ilmumise järel 2010. aasta kevadel müügiedetabelite tippu ning juba samal sügisel arvati see soovitusliku koolikirjanduse nimekirja, kust praeguseks on jõudnud põhikooli kirjandusõpikutessegi. 2010. aasta lõpus pälvis romaan Betti Alveri nimelise kirjandusauhinna.
„Nullpunkti” ainetel valmis 2011. aastal lavastus Rakvere teatris ning 2014. aasta lõpus linastub filmistuudio Allfilm ja Eesti Rahvusringhäälingu koostööna mängufilm ja kuueosaline telesari. Sarja režissöör on Mihkel Ulk, stsenarist Margit Keerdo-Dawson ning Johannest kehastab Märt Pius.

„Täna on täna ja forever on forever“ on Margus Karu, „Nullpunkti“ autori, teine romaan. Raamatu peategelane on reklaami- ja teletöötaja, kes on rahulolematu nii oma tööeluga kui ka suhetega pere, sõprade ja elukaaslas(t)ega. Ühel hommikul pärast sõprade korraldatud üllatussünnipäeva Tallinna vanalinnas ärkab ta Uus-Meremaa haiglas voodi külge aheldatuna, käeraudade jäljed randmetel.
Kas see on sõprade korraldatud vingerpuss või avanenud võimalus end eluisutusest lahti raputada?
Tagasivaated romaani esimeses pooles ja tulevikukaemused teises pooles muudavad lugemise pingeliseks ja põnevaks ning paljastavad järk-järgult sünge saladuse peategelase minevikust ...

Enne kui Margus oma kirjutamiskire taasleidis, käis ta neljas koolis, vahetas ohtrasti ameteid, elukohti ja unistusi. Tema esikromaan „Nullpunkt” tõusis kohe ilmumise järel müügiedetabelite tippu, selle ainetel valmisid lavastus, mängufilm ning teleseriaal. „Täna on täna ja forever on forever ” on Marguse teine romaan.