Esmaspäeval oma maailmaturnee “World Wide Wake Up Tour” raames Eestisse saabunud Inglise kirjanik ja vandenõude uurija David Icke on veetnud siin tegusa nädala: kolmapäeval esitles ta Solarise Apollos mitmesajale huvilisele oma äsja eesti keeles ilmunud raamatut “Näiline Mina”, rõõmustas samal õhtul ETV “Pealtnägija” vaatajaid ja neljapäeval Raadio 2 saate “Hallo, Kosmos!” kuulajaid, tegi oma fännidele videopodcaste Kadrioru lossi ja Ämari NATO baasi juurest.

Maratonesinemisele Tondriraba jäähalli on oodata publikut ka naaberriikidest, sest tegu on regiooni ainsa loenguga. Esinemisel on sünkroontõlge eesti ja vene keelde, mis edastatakse saali digitaalse infrapuna tõlkesüsteemi abil, kõrvaklapid saab laenutada kohapealt.

David Icke on oma maailmaturnee “World Wide Wake Up Tour” raames esinenud juba Ameerikas, Austraalias, Uus-Meremaal, Tšehhis, Itaalias ning läheb peale Eestit edasi Hollandisse, Iirimaale, Islandile, Inglismaale ja Kanadasse.

“Tegemist on maailma ühe peamise vandenõude uurija ja nendest teemadest teavitajaga, kelle esinemine on ligi kümnetunnine pikk ja põhjalik ülevaade uusimast infost selle kohta, mis toimub meie maailmas tegelikult,” sõnab sündmuse korraldaja ja kirjastuse Matrix juht Mati Nigul ning lisab, et David Icke on külastanud edastatava informatsiooni hankimiseks rohkem kui 50 riiki. “Paraku on tema populaarsuse taga tõsiasi, et paljud tema suust tulnud teooriad on leidnud hiljem tõestust,” lisab Nigul.

David Icke on inglise kirjanik, vandenõuteoreetik ja avalik esineja, kes on viimased veerandsada aastat uurinud globaalseid vandenõusid. Ta on kirjutanud 20 raamatut ja kogunud endale aja jooksul üleilmse lugejaskonna: tänaseks on tal miljoneid lugejaid ja fänne, ta on käinud esinemas ja loenguid andmas kõikjal üle kogu maailma ning tema raamatuid on tõlgitud ligi 20 keelde. 2013. aastal pälvis ta ka Ulmefilmi auhinna.