1.Tööta klienditeenindajana

Sa krigistad hambaid, kui kliendid teevad arulagedaid kommentaare, ilmuvad välja 10 minutit enne sulgemist või lõhutakse kogemata miski, mis läheb maha sinu niigi väiksest palgast. Siiski kasvatab iga teenindustöö sinus selgroogu ja iseloomu. Loomulikult pole sa oma edasises elus mitte kunagi see vastik klient, kes paneb klienditeenindajad end halvasti tundma.

2. Käi kohtingutel erinevate inimestega

Selleks, et teada saada, milline on sinu ideaalne teine pool ja et neid omavahel võrrelda, peadki käima väljas erinevate inimestega. Pea meeles: sa tahad ju leida enda kõrvale kedagi, kes oleks justkui veel parem versioon sinust endast.

3. Reisi nii palju, kui võimalust on

Ühel päeval on su elus nii palju kohustusi, mis ei lase sul kunagi kohe praegu kohvrit pakkida ja lennata sinna, kus on kauge ja põnev. Naudi neid võimalusi, kuniks on sul aega ja võimalusi!

4. Pea märkmikku

Kui mitmeid kordi vaatame mõnda vana fotot, mis meenutab kunagist sündmust, kuid detailid on meelest läinud. Kui vaid oleks pidanud märkmikku ja kogu sündmustiku ja emotsiooni kirja pannud. Iseenda kasvamist ja arenemist pole võimalik paremini jälgida ja analüüsida, kui enda kirjatud ridade abil. Imestad selliseid ridu lugedes isegi, kui palju draamat võis kunagi ühe mõttetu sündmuse või ütluse pärast olla!

5. Veeda aega perega

Ühel päeval lähed sa ülikooli; töötad ööd ja päevad; toakaaslased ja sõbrad nõuavad tähelepanu; reisid üksinda maailmas ringi või on elu täis seiklusi kodust kaugemal. Sa igatsed oma perekonda, kuid oled võlutud nendest uutest kogemustest, mida elu sulle pakub. Hoia pere enda lähedal ja anna neile märku, et hoolid neist väga.

6. Mõtle rahulikult läbi oma ülikoolivalik

On olemas mustmiljon viisi, kuidas omandada kõrgharidus. Pole olemas üht parimat ülikooli, teinekord ei osutu see ideaalne üldse selleks kõige paremaks. Ole avatud kommuunielule, praktikatele, välismaal õppimise võimalustele ja tööpakkumistele. Haridus on küll imeline ja vajalik, kuid pole vahet, mis hetkel sa selle diplomi kätte saad. Lase elul sind juhatada!

7. Ole oma huvide osas enesekindel

Mis teeb sind õnnelikuks? Oxfordi ülikool? Broadway muusikalid? Moderntants või ameerika jalgpall? Tegele nende huvidega! Armasta neid, naudi neid, leia inimesi, kellega neid huvisid jagada ja hoia eemale neist, kelle arvates tegeled sa mõttetute hobidega. Nad eksivad. Broadway muusikalipiletid ja sinna sõit on päriselt ka äge!

8. Armasta oma keha

Kanna seda, mis meeldib; tee trenni hea enesetunde pärast; tantsi; uju ja tee kõike seda, mis sind hästi tundma paneb. Sa oled imeline just sellisena, nagu sa praegu oled ja su keha näeb parem välja, kui arvata oskad. Hoolitse selle eest hästi!

9. Võta aega unistamiseks ja naudi üksindust

Peagi seisad silmitsi uute väljakutsete ja stressiallikatega. Mõne aasta pärast lähevad asjad veel kaootilisemaks ja keerulisemaks. Anna oma ajule puhkust ja tekita aju väljalülitamisest harjumus, mis aitab ka tulevikus kõigega hakkama saada.

10. Sõbrad tulevad ja lähevad, mõjuvad vaid need suhted, mis sind raputavad

Mõnikord on raske leppida sellega, et mõnel sõbral tuleb lasta minna. Lohutada saab end sellega, et iga sõprussuhe õpetab sulle midagi, mida sa taipad alles hiljem. Kui leiad sõbra, kes kasvab koos sinuga, on sinuga nii heas kui halvas, siis hoia temast kinni! Ela hetkes ja kogu nende parimatega ühiseid mälestusi!

11. Kui tahad midagi tulevikus saavutada või kuhugi püüelda, siis uuri maad juba praegu

Intervjueeri või tee juttu nende inimestega, kes sinu unistuste töökohal töötavad. Vestle nendega, kes on sinu unistuste töökohalt lahkunud. Ole vabatahtlik, tee praktikaid ja sisene oma unistuste tööpõllule, et seda lähemalt näha. Ainult nii näed, kas see sulle päriselt ka meeldib ja sa tahaksid end selle unistustemaailmaga mõne aasta pärast siduada. Kogu informatsiooni ja kogemusi, et tuleviku esimesed sammud oleks kindlamad.

12. Loe kõike, mis kätte satub

Lugemine hoiab su mõtlemise avatud; laseb sul elada teiste elusid ja näitab teiste inimeste elu kulgu läbi erinevate keerdkäikude. Loe kõike: põnevikke, ulmet, armastusromaane, novelle, klassikat ja ajakirjades ilmunud intervjuusid. Tekita lugemisest harjumus, mis toob sinu päeva informatsiooni ja naudingu.

13. Väärtusta oma aega

Me kõik tunneme selliseid, kes kiruvad taga neid tunde, mida veetsid tehes ja õppides vaid selleks, et saada ülikooli sisse. Klubimälestused on olemata, tõeline pidu kogemata. Nii mõnigi võtab ülikoolis neid aineid, mis peaksid vähese vaevaga kõrge tulemusega tagama, kuid tegelikult nende ainete sisu neid ei huvita. Milleks pingutada ja raisata aega selle nimel, mis tagab vaid pool rahulolust? Sul on limiteeritud aeg, et teha kõike seda, mis on tegelikult ka põnev. Ära raiska tunde sellele, mis sulle huvi ei paku.

14. Hoolitse oma hinge ja mõttetöö eest

Maga hästi, söö korralikult, mediteeri, veeda aega kõige lähedasematega – koge ja tee kõike, mis sind õnnelikuks teeb. See kõik aitab sind suurte väljakutsete eel ja ajal.

15. Ole lahke

Lihtne on olla enesesse tõmbunud ja mõelda vaid endale. Vali viis, kus näitad välja lahkust kõigi nende suhtes, kes su ümber on.

16. Tee fotosid

Võib-olla pole see enam nii tähtis, aga fotografeeritud lapsepõlvemälestused väljasõitudest ja puhkustest on ju nostalgiliselt armsad. Kõik see on ainult tänu sellele nostalgiline, et siis polnud nutitelefone. Vaatame neid mälestusi paberkandjalt ja see on päriselt ka äge. Teisalt – tänapäeval tuleb meelde tuletada, et nutitelefoni ja pildistamise vahepeal peaks ikka hetke ka nautima.

17. Armasta ennast

Päeva lõpuks pead sa tunda, et oled jätkuvalt parim, imeline, naljakas, tark ja atraktiivne. Armasta iseennast iga oma keha rakuga ja see kõik kiirgub sinust väljapoole.

Allikas: Seventeen.com