Ma soovin, et minu tulevik oleks seotud kodumaa kaitsevõime tõhustamisega. Soovin kaasa aidata kaitseväe ja kaitsejõudude maine tõstmisele Eesti ühiskonnas. Kurb on tõdeda, et paljud noormehed püüavad iga hinna eest ajateenistusest kõrvale hiilida. Selleks leitakse erinevaid põhjuseid. Mulle on selline käitumine arusaamatu. Ajateenistus oma riigi kaitsejõududes peaks olema iga Eestis elava noormehe suur soov. Paraku see nii ei ole. Õnneks on lubatud ajateenistuses osaleda ka tütarlastel ja ma arvan, et iga aastaga naiste osakaal ajateenistuses kasvab. Ma usun, et ajateenistus on jõukohane kõigile ja soovin ka ise olla selle tõestuseks.

Mulle pakuvad huvi ühiskonnaõpetus, geograafia, majandus, psühholoogia ja kehakultuur. Peale ajateenistust soovin minna edasi õppima Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuse Kõrgemasse Sõjakooli. Peale magistriõppe lõpetamist on võimalik omandada ohvitseri auaste. Hiljem saan jätkata õpinguid Balti Kaitsekolledžis. Kindlasti pole see teekond lihtne. Elu ei peagi väga lihtne olema. Ma ei mõista neid noori, kes virisevad, et meie ühiskond ei paku neile piisavalt häid õppimisvõimalusi ja töökohti. Noored peaksid hoopis mõtlema, et millega nad ise saaksid Eesti ühiskonnale ja riigile kasulikud olla.
Usun, et kümne aasta pärast olen ma kaitseväes tööl, kuid samas jätkan elukestvat õpet sõjaväelises valdkonnas. Alati on vaja ennast harida, täiendada ja oma teadmisi ja oskusi. Olen mõelnud ka missioonidele, milles Eesti kaitseväelased osalevad. Ei oska ette ennustada, millises riigis on Eesti kaitseväelased rahu tagamas 10 aasta pärast, aga osalemine mõnes välismissioonis on kindlasti ka minu kui tulevase sõjaväelase auülesanne.

Väikses Eesti Vabariigis elab vähem kui 1,3 miljonit inimest. Oma rahvuse ja riigi üle on eestlased uhked. Uhkusega tuuakse välja erinevaid valdkondi, milles me maailma või Euroopa riikide edetabelis kõrgel positsioonil oleme, näiteks pressivabaduse või IT valdkonnas. Minu unistus on, et Eesti riik oleks tipus noormeeste ja neidude ajateenistusse minna soovijate hulga poolest. Ajateenistuse maine peaks olema palju kõrgem kui see praegu on. Iga eestimaalane võiks tulevikus olla valmis ilma mingi kõhkluseta oma kodumaa julgeoleku eest välja astuma nii rahu kui ka sõja olukorras. Loodan, et kümne aasta pärast olen teel oma unistust ellu viies Eesti Kaitsejõudude ridades. Si vis pacem para bellum. (Kui tahad rahu, valmistu sõjaks. Vegetius)

Soovid kooli lõpetamiseks saada riided ja muu TASUTA? Vaata SIIA!