1. Käitu teistega nii, nagu tahad, et sinuga käitutaks.

Sageli on lihtsam olla õel või ebaviisakas, kuid järgmine kord, kui seda teha kavatsed, peatu ja mõtle, kas oleksid õnnelik, kui keegi sinuga nii käituks. Kui vastus on ei, mõtle uuesti läbi, mida sa teisele öelda tahad. On isegi teaduslikult tõestatud, et lahkus vallandab keemilise reaktsiooni, mis meid rõõmsamaks muudab.

2. Ole lahke.

See tuleneb meie esimesest punktist. Kui sa oled lahke, muudab su ajukeemia sind õnnelikumaks.

3. Ära hinda raamatut selle kaane järgi.

Me kõik oleme selllega kokku puutunud, hinnanud kedagi ainult välimuse järgi. Kuigi me kõik oleme seda kunagi teinud, on selle lõpetamine võti rõõmsameelsusele. Otsuse tegemine ilma süvenemata on puhtalt kõhutunde usaldamine ja sellistel juhtudel ei keskendu sa faktidele. Kuigi inimene võib tunduda ülbe ja ennast täis, ei pruugi ta nii käituda. Kui sa kellegi välimuse järgi hindamist jätkad, võid sa mitmetest võimalustest ilma jääda, seal hulgas paljudest asjadest, mis sind õnnelikuks teha võivad.

4. Vali oma sõpru.

Ameerikas on ütlus:"Kui oled luuserite kambas, muutud ühel hetkel ka ise luuseriks." See on tõsi ja põhjus, miks sa peaksid enda sõpru hoolikalt valima. Kui sa suhtled kellegagi, kes on depressiivne ja kõige suhtes negatiivne, mõjutavad nad enda käitumisega ka sind ja lõpetad samuti depressiooni ja negatiivsusega. Lõimu inimestega, kes on positiivsed ja lase end nende positiivsusel mõjutada.

5. Vaata enda rahaasjad üle.

Kõige suurem stress tekib enamikul siis, kui nad enda rahaasjade peale mõtlevad. Kui tahad õnnelikum olla, pead mõtlema mida sa tegelikult vajad ja mida sa ei vaja. Kui oled nimekirjast elimineerinud asjad, mis mõttetult raha võtavad, jääb sulle rohkem raha ja vähem stressi.

6. Ela minimaalselt.

Enamik meist loodab kunagi elada suures majas, uue auto ja mitmete hüvedega. Uuringud on aga näidanud, et sellised asjad võivad meid hoopiski stressi viia ning üle pea kasvada. Kui su elus on üleliigseid asju, viska (või anna) need ära. Uuringud on tõestanud, et eurooplased on keskmiselt õnnelikumad, kui ameeriklased, kuigi eurooplased elavad tavaliselt väiksemates majades, sõidavad väiksemate (ja vanemate) autodega ning ei oma nii palju hüvesid.

7. Ära muretse - muuda midagi.

Ära stressa ja ära ole mures. Mõttetu on ju aega raisata ja muretseda ning stressata, kui saaksid selle asemel asja muuta ja probleemist lahti. Samuti kulutab stressamine ja muretsemine palju energiat, mida samamoodi võib probleemi lahendamisele kulutada.

8. Ära võrdle end teistega.

Enda teistega võrdlemine on miski, mida teha ei tasu. Kuigi on lihtne vaadata kedagi, kes sõidab kalli autoga ja elab suures majas, ei pruugi ta pooltki nii õnnelik olla, kui sina. Tal võivad olla suured võlad ja suhtemured. Kuigi nende elu tundub väljast suurepärane olevat, ei tähenda see kohe, et see ka päriselt nii on.

9. Ära otsi teistelt kiitust.

Kui sul on idee ja sa arvad, et see on hea idee, tee see ära! Ära otsi teistelt kiitust või heakskiitu. Kui sa teistelt heakskiitu otsid, lased sa end nende arvamusest mõjutada. Kuula teiste arvamusi ja võta abi omaks, kuid otsused tasub ikkagi enda tunde järgi teha. Sageli ütlevad inimesed sulle, et ei tasu midagi teha, sest see pole reaalne. Tegelikult ütlevad nad seda enamasti vaid seetõttu, et nad ise ei suudaks seda teha ja nad kardavad, et sina suudad. Kui sul on unistus, tee kõik, et see täide viia.

10. Võta läbikukkumistest õppust.

Kuigi läbikukkumised ja vead on enamiku meelest negatiivsed, proovi neis näha positiivseid külgi. Edu võtmeks on palju läbikukkumisi ja vigu, sest nende kaudu õpid ja saad lollikindla meetodi, kuidas midagi teha.

11. Unista suurelt.

Inimesed, kes suurelt unistavad, suudavad enda unistused suurema tõenäosusega täita, kui need, kes "reaalselt" unistavad ja väikseid eesmärke seavad. Kui suurelt unistad, on sul rohkem motivatsiooni unistus täide viia, sest tulemus on suurem ja parem, kui väiksete unistuste puhul.

12. Ole tänulik.

Ükskõik, kui halb su olukord olla võib, alati on inimesi, kes on sinust hullemas situatsioonis. Ole tänulik selle üle, mis sul olemas on. See suhtumine tagab õnnelikuma olemise.

13. Ole enda saatuse juht.

Kuigi paljud usuvad, et saatust ei saa muuta, pole see tõsi. Saatust saab ise muuta ja mõjutada, kui sa ei lase end mõjutada kõrvalolevatest inimestest ja sündmustest. Haara enda elul sarvist ja otsusta ise, mis järgmisena juhtub ning mis plaani sa täide viia tahad.

14. Sea eesmärke.

Sa peaksid enda elule eesmärgid seadma. Sa saad seada eesmärgiks näiteks mõne suhte üles ehitamise, rahalise iseseisvuse saavutamise või lihtsalt treenitud keha saamise. Misiganes su sooviks on, mõtle välja plaan ja hakka eesmärkide poole pürgima. Lisaks suurtele eesmärkidele tasub seada väiksemaid "vaheeesmärke", mis sind motiveerivad, et saaksid suuremaid eesmärke ellu viia.

15. Aksepteeri seda, mida sa muuta ei saa.

Sa ei tohiks kunagi kurvastada asjade üle, mida sa muuta ei saa. Kahjuks pole elu alati õiglane ja on asju, mida sa kontrollida ei saa. Kui sa selle teadmisega elada suudad ja selle omaks võtad, oled palju õnnelikum ja ei lase end mõttetult asjadest mõjutada.

16. Tee trenni.

Uuringud on tõestanud, et trenn on õnnelikuse üks alustalasid ning et see annab enesekindlust ja tunnet, et suudad midagi saavutada. Regulaarne trenn aitab sul õnnelikumaks kasvada.

17. Söö hästi.

Uuringud on näidanud, et rämpstoitu süües tunned ka ennast rämpsuna. Sa peaksid sööma rohkem asju, mis sulle energiat annavad, mitte asju, mis seda võtavad. On täiesti okei ka vahel rämpstoitu nautida, aga sellega ei tasu liialdada. Ürita jälgida 80/20 reeglit - 80% ajast söö tervislikult ning 20% ajast võid süüa, mida iganes soovid.

18. Väldi üksindust.

Üksildased inimesed on sageli kurvad. Ürita pere ja sõpradega suhteid hoida ja kohtu nendega ka silmast-silma. Armsa inimese nägemine teeb sind koheselt rõõmsamaks.

19. Ära mõtle vabandusi välja.

Ära vabanda, kui teed vea. Võta vastutus endale ja liigu edasi. Õnnelikud inimesed aksepteerivad vigu ja ei jää vigadesse ning halbadesse asjadesse kinni. Nad liiguvad edasi ja võtavad vigadest õppust.

20. Ole aus.

Valetamine tekitab stressi, mida sa ei vaja, kui tahad õnnelik olla. Kui sa aus oled, tunned vabadust ja saad õnnelikum olla.

Milliseid nippe sina kasutad, et õnnelik olla? Jäta kommentaar!