Süžee:
Londonis asuvasse uurimiskeskusesse tungivad ööpimeduses loomakaitseaktivistid kindla kavatsusega päästa valla laboris vangistuses olevad ahvid, keda on ühe sealse töötaja sõnul nakatatud "raevuga", mis muudab loomad ülimalt vägivaldseteks ja verehimulisteks. Aktivistid hoiatussõnu kuulda ei võta ning valla pääseb metsik ja laastav viirus...

28 päeva hiljem ärkab ühes kohalikus haiglas koomast jalgrattakuller Jim (Cillian Murphy), kes leiab aga eest inimtühja haigla, tänava ja terve Londoni. Peatselt selgub noormehele karm tõde – linna valitsevad "nakatunud", kelle hirmus teised elanikud on kabuhirmus põgenenud.

Pärast seda, kui Jim on kohanud Selenat (Naomie Harris), Franki (Brendan Gleeson) ja Hannah't (Megan Burns), kes pole veel "nakatunute" küüsi langenud, otsustatakse koos suunduda Londonist Manchesteri, sest just sealtkandist on Frank kinni püüdnud raadioteate, milles kutsutakse inimesi ühinema nakatunutega võitlemiseks loodud vastupanuliikumisega.

Koos asutakse ohtudest palistatud teekonnale, kuid olukord muutub veelgi pingelisemaks pärast sihtpunkti jõudmist, kus vägesid juhatab fanaatiline major Henry West (Christopher Eccleston).

Osades: Cillian Murphy, Naomie Harris, Brendan Gleeson ("Braveheart"), Christopher Eccleston ("Madal haud", "Teised").

Kestvus: 1 tund 52 minutit