Mentalfloss koostas loetelu kallitest einetest, nii et kui tahad kiiresti oma pangaarve tühjendada, võid neisse puhvetitesse koha broneerida.

Kalleim pirukas

Selle leiad: The Fence Gate Inn, Lancashire

Hind: 14 260 dollarit terve kook, 1781 üks viil.

Mis selle nii kalliks teeb? Lihaga pirukas sisaldab 870 dollari väärtuses loomaliha, Hiina seeni, mille pool kilo maksab 400 dollarit, musti trüfleid ja veel teisi hinnalisi koostisosi. Lisaks on kasutatud kastme tegemisel kaht pudelit 1982. aasta veini Chateau Mouton Rothschildi, pudeli hinnaks 1740 dollarit ning piruka koorik on kaetud söödava kulla lehega.

Pidulik burger

Selle leiad: Fleur, Las Vegas

Hind: 5000 dollarit

Mis selle nii kalliks teeb? FleurBurger 5000 nime kandev burger sisaldab lisaks hirmkallile loomalihale ka hanemaksapasteeti ja türflikastet. Tellimus sisaldab ka 2500-dollarilist veini Chateau Petrus, nii et tegelikult maksab burger "vaid" 2500 dollarit, kuid ilma veinita seda eraldi osta ei saa.

Kullatud jäätis

Leiad selle: Serendipity 3, New York

Hind: 25 000 dollarit

Mis selle nii kalliks teeb? Frrrozen Haute Chocolate jäätisemagustoit sisaldab 28 erinevat kakaosorti, nende seas 14 maailma kõige kallimat. See on kaunistatud söödava kullaga, millega on kaetud ka kauss. Eine põhjas on 18-karaadine kuldkäekett, millel 1-karaadised teemandid. Tõelist maiust serveeritakse tõeliste riistadega ning selle konkreetse eine juurde on välja mõeldud kuldne lusikas, millel valged ning pruunid teemantid. Selle saab einestaja endaga hiljem koju kaasa viia.

Kallis karri

Selle leiad: Bombay Brassiere, London

Hind: 3200 dollarit

Mis selle kalliks teeb? The Samundari Khazana (tähenduses “mereanniaare”) sisaldab üle mõistuse eksklusiivset krabiliha, valgeid trüfleid, Beluga kalamarja, kullalehte ja Šoti vähki, mis kaetud kullaga. Lisaks on eine juures neli meritigu ning vutimune.

Oimetukstegev omlett

Leiad selle: Norma’s, New York

Hind: 1000 dollarit

Mis selle nii kalliks teeb? Ziljoni dollari vähi-frittata, selle nimi tõlkes, sisaldab pea 300 grammi musta kalamarja, pool kilo vähiliha, kuut muna, koort ning murulauku. See ei kõla ehk nii uhkelt, kui selle hind, kuid tegelikult tuleb restoraniomanikul konkreetse kalamarja 30 grammi eest välja käia 65 dollarit.