1. Päikesepõletus
Pokemon Go mäng tuli välja USAs ja Suurbritannias just siis, kui riike oli tabanud kuumalaine. See aga ei peleta ühtegi mängijat tänavatelt. Mitmed tunnid päikse käes võivad kehale jätta oma jälje. Selleks kasuta päikesekaitsekreemi, kanna pikemaid riideid ja kindlasti päikeseprille.

2. UV kiirgus otse ekraanilt
Nahaarstid on juba kirjeldanud, et pikaajaline ekraani jälgimine teeb kahju just seetõttu, et UV-kiirgus reflekteerub ekraanil ja see peegeldub lõpuks näkku. Arstid soovitavad ajaliselt piiritleda, kaua ekraani jälgitakse.

3. Villid
Jalgu tuleb pikkadeks jalutuskäikudeks ette valmistada. Kanna kindlasti nailonsokke, need on kõige jalasõbralikumad. Kui tead, et ühest paarist pole hõõrumisel ja villide tekkimisel abi, kanna kahte sokipaari korraga. Jalanõud olgu sportlikumad ja kindlasti jalas mugavamad. Plaasterda ja pane side ümber nendele kohtadele, mis on hellad. Enneta ohtu ja kui tekivad villid, lase neil paraneda!

4. Nihestused ja luumurrud
Ka Ameerika arstid on õnnelikud, et üks mäng on pannud lapsed liikuma, kuid selle meeldiva tegevuse puhul tuleb rõhuda ettevaatlikkusele. Oleme ju juba kuulnud luumurdudest ja lausa eluohtlikest vigastusest, mida Pokemon Go on tekitanud. Liikluses olles jälgi liiklust ja alles seejärel telefoni. Võta klapid peast ja kuula, mis toimub sinu ümber. Tõsta pilk telefonilt!

5. Vaimne heaolu
Inimesed võivad jääda erinevatest asjadest sõltuvusse, nii ka Pokemon Go-st. Tuhendeid hullutava mobiilimängu loosung Gotta catch 'em all!' (Peab nad kõik kinni püüdma!) võib inimesi otseselt või kaudselt mõjutada. Kui sa mängid seda töö juures, selle asemel, et kolleegidega suhelda; kui sa mängid seda kuni uinumiseni ja ärkad hommikul, et kohe mõni Pokemon püüda, siis võid langeda sõltuvuse rüppe. Eksperdid soovitavad seadistada alarm, mis annaks märku, et päeva limiit on täis ja aeg oleks minna sõpradega välja ja jätta telefon koju laadima!

Noor säutsub Twitteris, kuidas ta Pokemon Go mängu mängides luu murdis Foto: Daily Mail

Allikas: Daily Mail