Kuna algamas on suurem festivali- ja telkimishooaeg, on viimane aeg Sulle rääkida tampooni kasulikkusest, sest selge on, et kiirustavas suvemelus jätad sa midagi eluks olulist koju nii või naa.

Ehk on siis abi tampoonist ja neist nippidest, mida vahendas Huffington Post!

1. Veefilter
Tampoon ei kõrvalda veest küll raskemetalle ega baktereid, kuid on suurepärane, sõelumaks välja hõljuvad pisiosakesed, mis tervisele ja maole muidu kiirelt hakata võivad.

Vaata näidet SIIT

2. Süütematerjal
Metas sa paberit ei leia ning ka viimased tšekid oled vast hädas ära kasutanud põõsa all käies. Appi tõttab tampoon, mis lahtiharutatuna suurepärase tulehakatisena töötab ja tänu oma kaitsekilele niisketes tingimustes ka kuiv püsib.

Vaata näidet SIIT

3. Side
Sul pole vatti käepärast? Haava sulgemiseks sobib samuti lahtivõetud tampoon. Kui vaja side kinnitada, võid tampooni sees välja harutada nööri ning seda sideme paigalesidumiseks kasutada. 

Vaata näidet SIIT

4. Tikud kuivas!
Osadel tampoonidel on kileümbris, mis aitab sul paduvihmas, kui kõik muu on viimseni läbiligunenud, soojasaamiseks vajalikud tikud kuivas hoida.

Vaata näidet SIIT

5. Õngekork
Kui asi nii hapuks kisub, et veekogu lähedal nälg näpistab, võid tampoonist ja selle paberist kokku keerata õngekorgi, mis veepinnal hulpides vast kõhugi täis aitab saada.

Vaata näidet SIIT ja SIIT