Siin on 12 mürgist mõtet, mille peaksid oma peast välja praakima, et paremat elu elada.

1. Sina oled ohver

Sa ei ole ohver! Lõpeta väliste tingimuste süüdistamine oma probleemides ja võta vastus oma elu elu eest! Saa oma ohvri-mentaliteedist lahti, haara ohjad enda kätte ja muuda oma elu selliselt, et sa oleksid sellega rahul!

2. Uskumine, et sa suudad teisi inimesi muuta

Sa ei saa teisi muuta, ainult nemad saavad seda teha, kui nad seda soovivad. Ka sinu parimad kavatsused lähevad tühja, kui sa seda juba eos ei mõista. Kui inimesed ei sobi sulle sellisena, nagu nad on, siis ära suhtle nendega!

3. Sa ei tee vahet asjadel, mida saad muuta ja asjadel, mida ei saa

Sa hoiad kokku palju aega ja energiat, kui õpid mõistma, milliste asjade muutmine on sinu võimuses ja milliste osas oled sina võimetu. Õpi vahet tegema ja vali hoolikalt, et sa ei peaks tühja tuult tallama!

4. Arvad, et kuskil mujal on taevas kindlasti sinisem ja rohi rohelisem

"Kui ma vaid oleksin ilusam, siis oleksin ma õnnelikum."

"Kui ma oleksin rikas, siis oleksin kindlasti õnnelikum."

See, kui sina olen veendunud, et teistel inimestel läheb paremini, ei tähenda veel seda, et see tõepoolest niii on. Välised tunnused on petlikud ja on mõttetu raisata oma energiat teiste kadestamisele, kui me nende olukorrast täit pilti ei oma. Keskendu sellele, mis sinul olemas on, ning arene sealt edasi sulle meelepärases ja sobivas suunas! Kui sa ei väärtusta ennast ja oma elu, siis kuidas peaks seda tegema ümbritsev maailm?

5. Arvad, et õige partner täiustab sind

Kui sa ei ole terviklik inimene ja endaga rahul, siis ei ole eriti tõenäoline, et teine inimene täidab sinu puudujäägid ja tühjuse. Samuti pole õige oodata teiselt inimeselt, et tema sind õnnelikuks teeks, kui sa ise seda teha pole suutnud. Ainult sina saad ennast õnnelikuks teha ja kui oled piisavalt küps, et seda õnne jagada ning vastu võtta, saab sinu heaolu edasi kasvada.

6. Maailm on must-valge ja seega jagunevad inimeste seisukohad õigeteks ja valedeks

Teadvustades, et objektiivset reaalsust pole olemas ja nii palju kui on inimesi, on ka erinevaid arvamusi, teeb elu lihtsamaks ja sa ei pea kogu aeg võitlema ja vastanduma teistele. Austa teiste inimeste tõde ja jäta endale oma. Ole avatud muutustele, ole paindlik, nii on lihtsam mitte murduda!

7. Minevik defineerib olevikku

Kui sa oled pärit vaesest perest, siis see ei tähenda, et sinu saatus ongi vaene olla. Kui sa ei olnud hea õpilane, siis see ei tähenda, et sa ei võiks elus läbi lüüa. Juhi oma elu ise ja ära lepi sellega, et miski on tähtedesse kirjutatud ja seda enam muuta ei saa!

Allikas: lifehack.com