Olen eelmise siia kirjutanud õpilasega nõus, et kool on muutunud täielikuks vanglaks. Käin 8. klassis ja kui tavaliselt koju jõuan, siis õpin mõned asjad varem ära ja teen väikse uinaku, sest mul on nädalas neli korda trenn ja sinna enamus ajast kulub ka minu vaba aeg. Iga päev on vähemalt 3-6 aines õppida ja seda on minu jaoks palju. Bioloogias kontrolltöö ja töövihikust mitu lehekülge hindamisele, vene keeles korda sõnu, sest tulemas on tunnikontroll, eesti keeles tee töövihikust mitu ülesannet, füüsikas kontrolltöö, inglise keeles õpi jutt jutustama, mõni ei jõua esimest juttugi ära vastata, kui juba uus jutt antud, mille peab selgeks õppima, keemias õpi selgeks tuntumad soolad ja tee töövihikust paar ülesannet, eesti keeles jälle kontrolltöö ja need on terve nädala ülesanded.

Kuna käin ka kahes erinevas trennis kaks korda nädalas, siis ei ole mul ka väga palju vaba aega: esmaspäeviti on mul 18.15-20.00 võrkpall ja nii ka neljapäeval. Teisipäeval lähen kohe peale kooli ratsutama ehk siis 15.00-19.30 veedan tallis hobusega tegeledes ja nii ka reedel, ainuke vaba päev on kolmapäev, kus ma saan rahulikult kodus aega veeta ja siis õhtul õppima hakata.

Tahaksin, et kool oleks hea koht kuhu õpilased tahavad minna, aga kui õpetajad ühele päevale topivad sada asja õppida, siis see ei ole väga meeldiv. Mina kui nelja-viieline õpilane, olen koolipäevast väga kurnatud ja hinded on langenud.