Süžee:
Jim Hawkins on kartmatu noormees, kes otsib oma kohta universumis. Omaette hoidev poiss on emale võõrastemajas abiks, kuid vabadel hetkedel kihutab ta ringi isetehtud solarsurferiga. Ühel päeval teeb ema võõrastemaja lähistel hädamaandumise aga kosmoselaev.

Abistades põgenevat võõrast satub noore Jimi valdusesse kaart, mis juhatab teed legendaarse kapteni Flindi kokkuröövitud varanduse jälile. Jälile aardele, mis peidetud kõige kaugemasse galaktikasse, Aarete planeedile.

Koos ema ja sõbra, astroloog Dr. Delbert Doppleriga, pääsevad nad napilt kaardiomanikku jälitanud röövlite käest. Rünnaku käigus hävib aga ema võõrastemaja ja nad jäävad paljakäsi. Kartmatu seiklejana ei Jimil muud üle kui asuda hullupöörasele seiklusele leidmaks kadunud aaret, et taas üles ehitada ema võõrastemaja. Ees ootab aga salapärane universum, kus oht varitsemas seal kus oodata ei osata.

Hääli teevad: Jim Hawkinsi häält teeb Joseph Gordon-Levitt (“10 põhjust Sind vihata”), teisteks häälteks on David Hyde Pierce (“Putukalugu”), Emma Thompson (“Mõistus ja tunded”), Brian Murry, Mona Marshall, Martin Short jpt.

Kestvus: 1 tund 35 minutit