Veteranide ja kutsikate “Jõulushow” on väga pikaajaline traditsioon, kus koerabeebid, kutsikad ja veteranid, kes muudel näitustel jäävad pisut tahaplaanile saavad täieliku tähelepanu. Koerahakatised võistlesid kolmes vanuseklassis:

  • beebiklass, kutsikad 4-6 kuud; 
  • kutsikaklass, koerad vanuses 6-9 kuud; 
  • juunioriklass, koerad vanuses 9-18 kuud.

Beebidest oli parim newfoundlandi koer, kutsikatest inglise hurt ja juunioritest austraalia lambakoer.

Koerad, kellel vanust juba üle kaheksa aasta, võtsid omavahel mõõtu veteranide klassis, kus võitjaks krooniti samojeedi koer.

Lisaks võisteldi:

  • kasvatajaklassis, kus hinnati ühe kasvataja või kenneli samatõulist 4-koeralist rühma; 
  • järglasteklassis, kus hinnati isast või emast aretuskoera koos järglastega;
  • paaride võistlus, kus hinnati ühele omanikule või samasse pesakonda kuuluvat ühe händleri poolt esitatavat samatõulist isasest ja emasest koerast paari.

Tulemused olid järgmised: parimaks kasvatajaklassis tuli kennel Newfound Treasure; järglasteklassis saksa dogi ja paaride võistluse võitsid pikakarvalised taksid. Kui soovid Jõulushow tulemuste kohta rohkem infot vaata SIIT.

Sama ürituse raames toimus ka juuniorhändler meistrivõistlused, kus selgitati välja Eesti parim juuniorhändler. 2013. aastal võitis selle võistluse Alexandra Daniela Õunap, kes sõidab esindama Eestit järgmisel aastal Maailma Võitja koertenäitusele.

22. detsembril “Champion of Champions” ja “Aasta Koera” valimine toimus ühise piduliku üritusena EKL korraldusel esimest korda. “Champion of Champions’i” võistlusest võisid osa võtta koerad, kelle on juba varem ette näidata mõni tšempioni tiitel. Võistlejad läksid omavahel võrdlusesse loosi alusel ja kohtunikel, kelleks olid George Kostopoulos (Kreeka), Francesco Cochetti, (Itaalia) ja Csaba Zsolt Lokodi’l (Rumeenia) tuli välja valida koer, kes pääses voorust edasi ja nii kuni selle õhtu “Champion of the Champions” võitjani välja. Võistlusesse lisas pinget asjaolu, et lõpus lisati valikusse koerad, kes on “Aasta koer 2013” võitjad. Tiitliga “Junior of Juniors” pärjati samojeedi koer, “Veteran of Veterans” šoti terjer ja kõige suurema konkurentsiga klassi “Champion of Champions” võitis suurepärase välimikuga lhasa lapso. 

Lisaks autasustati “Aasta koer 2013” raames nii kodus kui ka piiri taga edukalt esinenud näitusekoeri, kuid ka tublisid sportkoeri. EKL juhatuse esimehe Astrid Lundava sõnul läks Gala Show igati korda ja sellisel kujul jätkatakse seda kindlasti ka edaspidi.
Kui soovid näha, kes olid selle aasta parimad näitusekoerad, vaata SIIT.

Margit Kattai
EKL liige

Jaga
Kommentaarid