Avelii abiga on selle aasta jooksul suudetud elamiskõlblikuks muuta pere ema surma hetkel lagunemsiohtu sattunud elumaja. Noor naine pühendab kogu oma aja nooremate õdede -vendade, kellest norim on kahe ja vanim 18 aastane, eest hoolitsemisele.

"Avelii valimine meie Aasta Erilismaks näitab, et väärtushinnangud ühiskonnas hakkavad muutuma," ütles ajakirja Naised peatoimetaja Inga Raitar auhinna ülemandmisel. "Inimesed on hakanud hindama suuremeelsust ja vastutustunnet ning soovi nõrgemaid abistada. Meil on väga hea meel, et saime Aveliile oma auhinnaga anda omapoolse väikese toetuse tema kohustusterohkes ennastohverdavas argipäevas."

Ajakirja Naised poolt viidi perele DVD mängija ja hulgaliselt erinevaid filme, mille ajakirja töötajad ise oma tutvusringkonda appi võttes kogusid. "Eeldasime, et kõige rohkem on suure pere noorel emal puudu aega iseendale, seega saab lastele mõnd väärtfilmi näidates ema ka endale vaba tunnikese lubada ning ehk ka ise omale õhtul kodust väljumata mõnusa filmivaatamishetke lubada," ütles Naised peatoimetaja kingivalikut põhjendades.

Ajakirja koostööpartneri Prisma Peremarketi abiga pandi kokku mitmekesine toiduvaru "mustadeks päevadeks" - pere ainsaks elatusallikaks on hetkel lastetoetused ja Avelii saadav toitjakaotuspension, mis kokku siiski suure pere kõiki vajadusi ei kata.

Eelmise aastaga võrreldes on pere saanud pea poole miljoni krooni eest vabatahtlikke annetusi nii firmadelt kui ka eraisikutelt, mille eest on lagunev maja muudetud elamiskõlblikuks. Ometi on majas puudu siseviimistlus ja lõpetamata laste pesemisvõimalusi tagav veevärk. Ajakiri Naised soovib hoida Avelii pere teema aktuaalsena ning kui keegi soovib ükskõik millega peret aidata oleme valmis abipakkumisi pereni vahendama.

Ajakiri Naised valib Aasta Erilisimat juba kolmandat aastat igal naistepäeval. Eelmiste aastate tiitlid on ajakirja lugejate hääletusel pälvinud 2008 Kaika Laine (Laine Roht, ravitseja) ja 2009 Selgeltnägija Nastja.