Eile õhtul rääkis välise ja sisemise muutuse läbi teinud autor ETV saates „Pealtnägija“ oma paranemisest pikaajalisest sõltuvushaigusest, mis tema puhul võttis enim võimust buliimia vormis. Raamatul on sõltuvustest paranemise protsessis kanda oluline roll.

Aigi Vahingu esikromaan „Valik” räägib puhastumisest. „Puhastumisest kõigest piinavast, vihkavast ning kõrilõikavast,” ütleb autor ise. „Valikutega seisab silmitsi iga inimene, kes on otsustanud valida surma asemel elu ning peab selle valikuga silmitsi seisma üha ning üha, kuna tõeline elutahe – tahe elada oma elu elusa inimesena –, peab surmaihaga sama kiiret ning otsustavat võitlust pidama kui Püha Jüri oma õnnetu lohemaoga. Kes on lohe, kes on püha, või polegi neid kahte, on vaid Tema?” küsib autor nii endalt kui lugejalt. „Valik” ei anna kergeid vastuseid, esitab aga terve rea küsimusi, ning annab lugejale võimaluse küsida endalt: on’s elu piinadega hädavajalik või saab teistmoodi ka? Ja kui saab, siis kuidas?

„See on nagu viitsütikuga pomm, mitte raamat,” ütleb kirjastaja Tiina Ristimets. „Plahvatusohtlikult aus ja imetlusväärselt julge teos paranemisest. „Valikut” saab jah, tõepoolest, ignoreerida vaid omal vastutusel.”