Praeguseks kustutatud postituses selgitas moekunstnik Järvsoo, et ei kavatse haiglate toetuseks näomaske juurde õmmelda. "Kui eile küsiti “kaitsemaski” eest 5€ siis täna on mu Instasse juba ka 25€ maksvad isetehtud käsitöömaskid ilmunud, oh jah..," ei suuda ta tänast olukorda enam uskuda.

Järvsoo selgitas eilses postituses, et koroonaviiruse bakteri suuruseks on määratud 0,1 nanomeetrit. "Mitte ühegi puuvillase kanga, siidi ega kohvifiltri poori suuruseks ei ole 0,1nm. Pigem 1000 korda rohkem, aga enamasti 100 000 korda. Näitena on mu õmblusmasinate kõige peenem nõel koroonaviirusest suurem umbes miljon korda."

Varasem kriitiline sõnavõtt ajas aga marru mitmed, kes ennast puudutatuna tundsid. Seetõttu on Järvsoo sunnitud vabandama ning rõhutab oma jutu mõtte veidi teisi nurga alt uuesti üle.

Kuigi sotisaalmeedias levib mitmeid soovitusi ja kuulujutte erinevatelt anonüümsetelt allikatelt siis moekunstnik paneb kõigile südamele, et neid jutte ei tasu uskuda. Hea soov kellelegi appi minna ei pruugi alati soovitud mõju avaldada. "Ma saan aru, et osad arstid võivadki olla mures, et varsti ei jätku neil toimimiseks vajalikku ja palun pöörduge haigla juhtkonna poole, mitte ärge kirjutage kellegi eraisiku privaatsesse Messengeris, et kuule, mul vist varsti ei ole maski, äkki saad teha FB-s üleskutse… Kui arstil ei ole skalpelli, siis ta ei küsi seda sõbrannalt vaid oma haigla juhtkonnalt. Ja kui juhtkonnal ei ole skalpelli anda, siis küsib juhtkond abi riigilt. Riigi toimimise keerukas mehhanism toimib siiani ja eriti peaks usaldama riiki eriolukorra kehtivuse ajal."

Järvsoo tõdeb, et ta usaldab ja austab otsuseid, mida valitsus langetab. Ma ei ole kunagi sügavalt mõtelnud, miks sõjavägi toimib sõjaolukorras kindla range käsuliiniga, aga nüüd olen sellele palju pidanud mõtlema ja leian, et see ongi kõige tõhusam.
Sõdur täidab käsku ja ei tekita oma isetegevusega kaost vaid ootabki käsku “kõrgemalt”.Aga iga sõdur saab teisi sõdureid rahustada ning kui mu sügavalt isiklik postitus tekitas kelleski hoopis hüsteeriat, viha või muid negatiivseid emotsioone ning üks kaasvõitleja on palunud mul see postitus maha võtta, siis uskuge või mitte – võtsingi."

Loe postitust pikemalt siit: