Kultuuritalendiks pürgiv fotograaf Mikko Leo Selg on 16-aastane noor, kes on tegelenud fotograafiaga juba 8 aastat. Tema töö tulemusi on hinnanud kõrgelt mitmed ettevõtted, kellega Hugo Treffneri õpilane koostööd on teinud. Lisaks kümnetele koostööprojektidele ja mitmele isikunäitusele on Mikko Leo tööd jõudnud 9 fotokonkursil parimate hulka ja pälvinud tunnustusi. Stipendiumi abil soetaks Mikko Leo endale foto- ja videotöötluseks sobiliku arvuti.

16-aastane Laureen Laar lõpetas kevadel Mart Reiniku Kooli üheksanda klassi ja suundus seejärel esimese eestlasena Oslo balletikooli Oslo National Academy of Arts. Alates 6. eluaastast Tartus Ida Tantsukoolis balletti õppinud Laureen on säranud rahvusvahelistel võistlustel nii Itaalias, Tallinnas kui ka Rootsis. Selle aasta kevadel võitis ta aga esimese eestlasena Põhja- ja Baltimaade balletikonkursil esikoha. Kultuuritalendi stipendiumi taotleb Laureen balletivarustuse täiendamiseks.

Tanel-Eiko Novikov on 16-aastane Tallinna Muusikakeskkooli õpilane, kes õpib löökpillide erialal. Kultuuritalendiks pürgiva Tanel-Eiko unistuseks on saada tipptasemel löökpillisolistiks, et osaleda maailmakuulsate orkestrite töös ja tõsta Eesti löökpillikoolkond uuele tasemele. Nii on ta võtnud eesmärgiks tõestada end rahvusvahelise solistina ning saavutanud edu erinevatel festivalidel ja konkurssidel nii Baltimaades, USA-s, Tšehhis kui ka Itaalias. Stipendiumi abil sooviks Tanel-Eiko end veelgi täiendada, et oma oskusi lihvida ja rahvusvaheliste konkursside ning orkestrite töös osaleda.

15-aastane Konstantin on füüsika- ja matemaatikahuviline, kes on saavutanud säravaid tulemusi olümpiaadidelt. 5. koht vabariiklikul loodusteaduste olümpiaadil andis aga Konstantinile võimaluse osaleda rahvusvahelisel loodusteaduste olümpiaadil, mis toimub käesoleva aasta detsembris Indoneesias, Bali saarel. Teadustalendi stipendiumi taotlenud Konstantin sooviks end valdkonnas veelgi edasi arendada ja kulutaks stipendiumi hea meelega vajalikele instrumentidele: mikroskoobile, laserile ja multimeetrile.

Samuti pürgib teadustalendiks 16-aastane Knuth Helekivi, kes õpib Tartu Tamme Gümnaasiumi tehnoloogia klassis. Knuthi saavutuste hulka kuulub füüsikavõistluse esikoht, teadussaate “Rakett69” kolmas koht ning jalgpallirobot Robotexi võistlustelt. Nüüd on teadusmaleva aktivist asunud nelikkopterit konstrueerima ja taotleb stipendiumiraha oma kodulaborisse vajalike seadmete ning töövahendite soetamiseks.

Marc Ander Etti on 16-aastane Tartu Jaan Poska Gümnaasiumi õpilane, kes tegeleb vabal ajal mootorite ja mootorsõidukitega, on teinud ka mitmeid LED-valgussüsteeme ja isegi plokksüsteemiga ammu. Lisaks mootori-huvile on teadustalendiks pürgiv Marc ka matemaatikas osav - viimati saavutas ta 3. koha Läänemaa matemaatikaolümpiaadil. Stipendiumi kasutaks Marc Ander enda täiendamiseks autode ümberehituse alal.

Maxima Eesti poolt ellukutsutud stipendiumikonkursile Tulevikutalent 2016 kandideeris tänavu üle 300 noore. 6. novembri pidulikul tunnustusüritusel selgitatakse 5.-12. klassidest kandideerinud õpilaste seast välja silmapaistvaimad noored neljas kategoorias: sport, kultuur, ettevõtlikkus ja teadus. Koos tulevikutalendi tiitliga saab iga kategooria esikoha omanik oma unistuste täitmiseks ka 1000 eurose stipendiumi ning 2. ja 3. koha omanikud vastavalt 700 ja 500 euro suurused stipendiumid.

Jaga
Kommentaarid