«Veel ei ole käinud, aga plaanis on küll,» sõnab ANDRES RAID (53). Kunagine püstolreporter kavatseb end töötuna arvele võtta. Pole aga halba heata - Raid valmistub usinasti doktorikraadi kaitsma!


Andrese elus on viimastel aastatel aset leidnud hulgaliselt nii logistilisi kui ka  töiseid muutusi. Kirjastuses «Avita» on Raid ammu enda järel ukse sulgenud, niisamuti raadios. Nagu Andres sõnab, on ta töises plaanis «suhteliselt vaba mees». «No vaikselt ikka nokitsen, aga ega siin ole hõisata midagi,» sõnab ta, ja tunnistab, et kavatseb end ka töötuna fikseerida. «Pean uurima, millal seal järjekordi pole. Praegu pidid seal ikka olema hordid koos!»
Andres on jätnud ka oma palkmajast elamise Pirgu lähedal ning korteri Lasnamäel. «Nüüd olen Kopli pätt,» naerab ta. «Elan Pelgulinnas!»
Kunagi pole hilja! Inglise filoloogina Tartu ülikooli lõpetanud Raid on sukeldunud teadusesse. Magistrikraad on ammu tehtud, nüüd nokitseb Andres doktorikraadi kallal. Töö teema, nagu Andres põgusalt mainib, käsitleb keele ja ühiskonnateaduste puutepunkti, sotsiolingvistikat.