Igatahes, eile õhtul vaatasin peeglisse ja mulle hüppas pähe uus postitus, mida teiega jagada tahaksin. Võimalik, et see pole kõigile, küll aga peaksid seda oskama hinnata kõik, kellel on probleeme tüütute "tegelastega" oma näol. Jah, me oleme jõudnud nii kaugele, et ma kasutan oma ilupesas sõnu nagu "mädapea"... :D

Ma olen 22, kuid teismeea vistrikest pole ma endiselt üle saanud ja aastaid pole olnud päeva, mil mu näol poleks ainsatki punni. Otsustasin end mõnda aega tagasi käsile võtta ja hakkasin järgima kindlaid nõuandeid ja nippe ning olukord on kõvasti paranenud. Nii et here goes, jagan teiega parimaid nippe puhtama ja klaarima näonaha heaks. :)

Kuivata nägu vaid selleks mõeldud rätikuga

Ära kuivata oma nägu kraanikausile lähimal oleva käterätikuga, sest see on kogunud mitme inimese baktereid ja mustust. Hoia kindel näorätik kraanikausist eemal, kasvõi väikeses kapis või sahtlis ning kasuta seda vaid enda näo kuivatamiseks. Ära unusta seda rätikut iga mõne aja tagant ka pesta.

Ära eksperimenteeri toodetega

Kui oled leidnud näopuhastustooted, mis sulle sobivad, siis jää nende juurde. Kui proovid igal kuul uut pesuvahendit, kreemi, koorijat ja näovett, koormab see su näonahka ega anna talle aega ühegi tootega kohaneda. Mina tegin selle vea ja puhtalt arvustuste kirjutamiseks kasutasin mitmeid erinevaid tooteid. Nüüd olen jäänud kindlate juurde ja mu näonahk on tunduvalt parem.

Ära puutu päeva jooksul oma nägu!

Käed näost eemale on number üks reegel - su kätele koguneb päeva jooksul palju mustust ja baktereid ja seega peaksid sa need igal juhul oma näost eemale hoidma. Siia alla käib ka käsipõsakil olemine.

Näpud punnidest eemale...

Ma tean, et on ahvatlev neist vabaneda, aga kui sa vistrikke liialt "vägistama" hakkad, lõpetad sa suure ja punetava armiga.
... või siis mitte?

Kui sa tõesti tunned, et sa pead vistrikku pigistama, siis jälgi neid punkte: 1) Nägu ja köed peaksid olema enne täiesti puhtad; 2) seda ala peaks pärast teepuuõli vm põletikuvastase tootega tupsutama; 3) Mine ligi vaid nendele, millele on tekkinud juba valge mädapea; 4) Jälgi, millist valu vistrik tekitab - kui valu on tuim, ei tasu seda näppima hakata, kui terav, siis võib proovida.

Joo palju vett!

Seda soovitavad alati kõik, kuid vesi aitab kehast mürke välja uhtuda ja paneb näo särama. Kaheksa klaasi päevas on vast liig, kuid jälgi, et sa jooksid iga päev ka vähemalt kaks klaasitäit täiesti puhast (kraani)vett.

Ära maga meigiga!

Põhimõtteliselt, sa võid pikalt vaeva näha, et oma näonahk klaariks saada, kuid üks öö/lõuna meigiga magamist nullib kogu su vaeva. Võta meik alati enne voodisse minemist maha!

Hoia padjapüürid puhtad

Isegi kui sa oled oma ülejäänud voodipesuga laisem, peaksid sa padjapüüri iga nädal vahetama/pesema. Kui sa nt hommikuti pesemas käid, kogub see öösel endasse lisaks higile ka juuksehooldustoodete jääke, mis võivad omakorda su näonahka ärritada.

Koori vähemalt korra nädalas

Koorimine aitab vabaneda surnud naharakkudest, mis võivad poore ummistama hakata. Kui igapäevane õrn koorimine pole päris sinu teema, siis koori vähemalt korra nädalas nägu põhjalikult.

Puhasta oma telefoni

Telefonis koguvad su kätelt palju mustust ning nende põse vastu panemine kannab kogu selle "sodi" edasi su näole. Eriti oluline on hoida puhtana puutetundliku ekraaniga telefonid.

Kui teil on veel häid nõuandeid, kuidas nägu klaarimana hoida, siis jätke need kommentaaridesse, et ka teised neid näeks! :)