Kokku üle saja Disney lemmikfilmidest tuntud kangelase, kes uisutavad, tantsivad, laulavad ja sooritavad akrobaatilisi trikke. Päris jääl mürgeldavad ka Miki ja Minni-Hiir.

Imeilusat jäälavastust mängitakse Saku Suurhallis vaid viis korda. Esietendus toimub juba sellel reedel, 4. jaanuaril algusega kell 19:00.

Kas teadsid, et...

Disney On Ice'i uues jäälavastuses kasutatakse kokku ligi 200 kostüümi ja tuhandeid detaile pealaest jalatallani. Kostüümide õmblemiseks kulus 320 kilomeetrit kangast. Iga näitleja kannab etenduse jooksul kuni kaheksa kostüümi, mis koosnevad mitmest osast. Kõik kostüümid on valmistatud California, New Yorgi ning Florida töökodades. Kostüümide kallal töötas sadu inimesi.

Kas teadsid, et...

Disney On Ice’i uues jäälavastuses on kasutusel kokku 183 erinevat rekvisiiti. Nii näiteks “Rapuntseli” stseenis näeb 12 lendavat panni, “Ole meie külaline” stseenis tantsib jääb 10 söögiriista ning “Tapke Koletis” stseenis marsitakse ringi 24 tõrvikuga. Etenduse rekvisiitide valmistamise protsessi käigus on kasutatud kokku 85 erinevat värvitooni. Show loojate sõnul ei tea ehk inimesed, et nad veedavad tohutu aja, peaaegu aasta, lavastust ette valmistades. Kogu asja pannakse mudelina kokku ning vaadatakse üle kõik pisiasjad - valgusest kuni stseenikujunduseni, kostüümid ja koreograafia. See kõik pannakse täpselt paika enne, kui üldse proovideni jõutakse. Show jaoks vajalikud dekoratsioonid ning atribuudid tuuakse Tallinnasse 22 suure rekkaga. Lavadekoratsioonide kogumass on pea 8 tonni

Kas teadsid, et...

Disney On Ice’i uues jäälavastuses osalevate artistide ning selle kallal töötava personali hulka kuuluvad 24 riigi kodanikud - kokku ligi 100 inimest, neist 45 on iluuisutajad, näitlejad, akrobaadid ja tantsijad, sealhulgas ka üks Eestist pärit uisutaja. Selleks, et olla Disney On Ice jäälavastuse uisutaja, on vaja vastupidavust, sihikindlust ning armastada esinemist. Valmisoleku taga on 20 aastat treeninguid, 22 tuhat tundi harjutamist, 370 tundi proove, 520 tuhat hüpet, keerlemine 300 pööret minutis, uisutamine kiirusel 32 km/h, 450 tuhat reisitud kilomeetrit ja üle viie tuhande etenduse karjääri jooksul. Selleks, et olla Disney On Ice uisutaja, tuleb osata lugusid jutustada, olla kirglik ning elujanuline hing.

Kas teadsid, et...

Tallinnas räägivad ja laulavad joonisfilmide lemmiktegelased tuntud Eesti näitlejate ja lauljate häältega. Jäälavastuse tegelased panid eesti keeles kõnelema Hele Kõrve (Anna), Nele-Liis Vaiksoo (Rapuntsel), Saara Kadak (Belle) ja Kalle Sepp (Koletis). Oma hääle andsid ka Mikk Jürjens (Miki Hiir), Katariina Ratasepp (Minni Hiir), Kristjan Sarv (Kupi) ja Rainer Peterson (Donald). Multikategelaste eestikeelsete repliikide eest hoolitsesid teiste seas veel Lauri Saatpalu, Marika Vaarik, Mihkel Tikerpalu, Ele Millistfer jpt. Disney On Ice suurejoonelisi jääshowsid võrreldakse tihti lausa Broadway muusikalidega. Jääetenduses mängivad lisaks uisutamisele, tantsu-, akrobaatika- ja näitlemiskunstile olulist rolli ka muusika ja laulmine. Lavastuse raames laulavad Dagmar Oja, Mikk Dede, Kelli Uustani, Rasmus Erismaa ja Kaire Vilgats, kes on ühtlasi ka laulude juhendajaks.

Kas teadsid, et...

Sel nädalavahetusel kõlab Saku Suurhallis ka paljude laste lemmiklooks saanud ning Grammy ja Oscari auhindadega pärjatud “Olgu Nii” (“Let It Go”). Etenduse loojate ning etenduses osalevate näitlejate ja uisutajate sõnul on täiesti imeline igal etendusel üle maailma vaadata tuhandeid lapsi ja isegi nende vanemaid tantsimas ning seda lugu kaasa laulmas – justkui vaataksid nad koos kogu perega filmi taas esmakordselt ning saaksid sellest uue rõõmu- ja inspiratsioonilaengu. Jäälavastuse kõige põnevam tahk on see, et iga printsess on omamoodi võitleja ning neil kõigil on selline esiletungiv loomulik ja ülevoolav iseloom. Seda näidatakse mitte ainult sellega, kuidas karakterid lugudes välja arenevad, vaid ka tõelise atleetlikkusega, mida kõik uisutajad karakterite väljamängimisel kasutavad.

Disney On Ice jäälavastust näidatakse Tallinna Saku Suurhallis kolme päeva jooksul, 4. - 6. jaanuarini. Jää katab kogu Saku Suurhalli põranda, mis omakorda tagab suurepärase vaate ning võimaldab nautida maailmakuulsat jääetendust kõikidelt istekohtadelt.

Etenduste ajad:

4. jaanuar (reede)
kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

5. jaanuar (laupäev)
kell 11:00 (uksed avatakse 10:00)
kell 15:00 (uksed avatakse 14:00)

6. jaanuar (pühapäev)
kell 11:00 (uksed avatakse 10:00)
kell 15:00 (uksed avatakse 14:00)

Etendus kestab kokku kaks tundi, kuhu mahub vahele 15-minutiline vaheaeg.