Algselt käesoleva aasta algusesse planeeritud konkursi toimumisaeg tõsteti ümber sügisesse, kuna aasta esimesel poolel on Eesti muusikaelu tihedalt sisustatud.

„Veebruaris ja märtsis, kuhu algselt Noortebändi konkurss plaanitud oli, toimusid Eesti Laul, Eesti Muusikaauhinnad, Jägermeister Rock Liiga ja Tallinn Music Week. Leidsime, et konkursi toimumisaja muutmine aitab mitmekesistada muusika-aastat ning jätab aega ka publikule erinevate ürituste nautimiseks“, kommenteeris ürituse korraldaja Karl-Gustav Kello.

Sel aastal plaanitakse koostöös ETV-ga dokumentaal-miniseriaali, mis kajastab konkursi eelvoore, finalistide tegemisi ja finaalkontserti.
„Saade võimaldab jälgida bändide tegemisi ja konkursi kulgu ka neil muusikahuvilistel üle kogu Eesti, kes kontsertüritustele tulla ei saa. Tutvustame osalejaid ja edastame žüriiliikmete näpunäiteid võistlevatele bändidele“ lisas Kello.

Uuri konkursi infot lähemalt SIIT!

Noortebänd on andnud tuule tiibadesse paljudele noortele artistidele. 2007 aastal võitis festivali ansambel Bedwetters, kes saavutas edu ka maailma muusikaareenil (Noortebändi ürituse auhinnaks olnud võiduvideo tagas edu MTV Europe galal ja bänd kuulutati Euroopa Uueks Tulijaks 2007).

2009 aasta võitja Junk Riot on pälvinud Tallinn Music Weeki showcase külastanud rahvusvaheliste festivalide talendiküttide huvi.

Viimaste aastate finalistid Groundhog Day ja Animal Drama on pälvinud Raadio 2 Aasta Demo tiitlid.