Anu ise ütleb, et tema töö oli eelkõige detailide väljapakkumine. Sealt edasi aga tegi Montoni tiim nendest huvitavatest üksikasjadest terviku.

“Minul oli väga huvitav selliste geeniustega koos töötada,” ütleb Anu, kes kinnitab, et need rõivad ei vanane. Võib vabalt 10 aastat järjest kanda!

VAATA VIDEOT

Montoni turundusjuhi Helen Saluveeri sõnul on Montoni sooviks tuua kollektsiooni uusi tuuli ning pakkuda unikaalset disainerloomingut väga hea hinnaga.

„Anu Samarüütel-Long on üks andekamaid Eesti moeloojaid, kuid tema disainid on olnud seni paljudele kättesaamatud. Monton soovib seda muuta,“ kinnitas Saluveer.

Vaata veel pilte Montoni esitluselt siit

Anu Samarüütel-Longi poolt spetsiaalselt Montonile disainitud erikollektsiooni iseloomustab omanäoline käekiri ja põnevad detailid, samas on kõik rõivad igapäevaselt kantavad.

Kollektsioonis on kokku veidi üle 10 toote — šikid kleidid, põnevate (läbi)lõigetega jakid ja püksid, pluusid, kudumid, mantel ja kaelaehe. Erilise disainerloomingu hindajatel tasub kiirustada, sest kõiki tooteid on müügil vaid piiratud kogustes. Erikollektsioon tuleb müügile valitud Montoni poodidesse Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Venemaal, Tšehhis ja Poolas.

Anu Samarüütel-Long on ainus eestlasest moekunstnik, kes on teinud magistrikraadi Londoni mainekas moekoolis Central Saint Martins College. Maineka moekolledži on lõpetanud ka maailmakuulsad moedisainerid John Galliano, Stella McCartney ja Alexander McQueen.

Anu Samarüütel-Long on teinud kaastöid mitmetes moeajakirjades, andnud moeraamatu “Ma armastan moodi” ning töötanud vabakutselisena Londoni moedisaini büroos “The Collection”. Tema moeloomingut on paljude aastate jooksul soovijad saanud osta nii Eesti kui ka Londoni moebutiikidest.