Kui 1936. aasta jaanuaris Geroge V suri, sai Edward VIII tema järeltulijana kuningaks. Kuningas plaanis Simpsoniga abielluda, kuid ta ei suutnud ei valitsust ega kuningakoda veenda, et lahutatud naine kuningannaks sobiv on. Samal ajal oli Simpson juba oma abikaasast lahutanud.

11. detsembril taganes Edward VIII ametlikult troonist. Mees tegi asja teatavaks raadio teel, kus ta ütles: "Ma leidsin, et mul pole võimalik kuningana edasi rahva eest vastutada ning taganen troonist, sest soovin abielluda naisega, keda armastan." Ühendkuningriigi valitsejaks sai Edwardi noorem vend George VI. Edward jätkas hertsogina.

1937. aastal abiellus hertsog Simpsoniga, kuid naist ei aksepteeritud kunagi kuningliku pere osana. Kogu oma ülejäänud elu elas paarike välismaal, suuresti Prantsusmaal. Teise maailmasõja ajal (1940. aastal) sai hertsogist Bahama saarestiku valitseja. 1945. saabus paar tagasi Prantsusmaale.

Edward suri Pariisis 28. mail 1972 ning hertsoginna elas Pariisis kuni enda surmani aastal 1986. Nad maeti kõrvuti Frogmore kuninglikku surnuaeda, Inglismaale, kirjutab Royalty.nu.