Armumine tähendab, et hormoonid möllavad, keha toodab kõiki vajalikke aineid vaid väheste kohatud inimeste puhul, sina tunned seda sellest, et tärkab kirg. Reeglina ongi armastuseks vaja eelnevat kirge, kuna ilma kireta on kahtlane, kas armastus kahe inimese vahel võiks kestma jääda.

Kummaline on see, et hormoonid võivad teha ka ettenägematuid tempe ning ehitada sillad kahe täiesti esmapilgul sobimatu inimese vahel. Inimese tunnetest võiks armastust pidada üleüldse kõige kasulikumaks ning paremaks tundeks, kuna kõigil, kes seda tunnevad, tekib tahtmine olla parem, ilusam ning kõige, kõige...

Armastus või kirg

Vahel lähevad need kaks omavahel segi. Tihtipeale ei saagi aru, kas oled armunud või tunned lihtsalt kirge. Siin tuleb kõige paremini appi aeg – kirg ei pruugi kesta kauem kui kuu või isegi nädala, aga armastus võib kesta aastaid. Kuidas aru saada, kas sinu partner tunneb kirge või hoopis armastust!? Olgu öeldud vaid, et mehed võivad kire pärast sõdida, kuid armastuse pärast luuakse peresid.

Meestele on kirg üks huvitav kogemus: aju läheb väikesele säästurežiimile ning sisse ründavad testosteroonid, kes edaspidi kogu tema käitumist mõjutavad. Iha on pime. Ning armastuski. Ka seetõttu ei saa algul aru, kummaga on tegemist. Seega: on ta õige või lihtsalt üks mööduja sinu elus, selgub alles kunagi hiljem. Veri peaks mõtlemise ajaks maha jahtuma, kuid kirehoos pole selgelt mõtlemine väga võimalik.

Selsamal põhjusel võib meessugu ilma tundesidemeteta ka üheöösuhteid luua – hormoonid võivad end kergesti ka armastuseks maskeerida ning tegeliku selguse alles hommikul tuua.

Öeldakse, et kirg on inimesele vahel isegi ohtlik. Põhjuseid võib leida mitmeid. Kaine mõistus ning loogika on kadunud ning kumbagi ei pruugi huvitada, kas neil on midagi ühist või kust see partner parasjagu tuleb või kuhu läheb. Tänapäeva suguhaigused on halastamatud. Eriti halb on, kui kirg ei ole vastastikune. Siis võib üks neist palju rumalusi korda saata enne, kui mõistab, et asi on lootusetu.

Kuidas kindlaks teha?

Esita iseendale küsimusi: kas ta vaatab ainult sinu keha, tahab sinuga magada, kuid ei viitsi kinno või mujale välja minna, teda ei huvita miski, mida sa räägid – tema tahaks vaid kehakeelt kõneleda, sest rääkimine oleks vaid ajaraisk, peale voodist tõusmist laseb ta kohe jalga ning ei jää sinu juurde kauemaks kui just tingimata vaja.

Armastus on teistsugune: küsi endalt, kas talle meeldib sinu välimus, kas ta ütleb seda tihti või ainult enne voodisse minekut, kas ta tahab sinuga aega veeta, kas ta tahab kohtuda sinu perekonnaga, kas olete rääkinud ühisest tulevikust, kas ta võtab sind kaasa kõigile oma käikudele, kas ta on alati sinu poolt ning viimaks: kas te tahate teineteise pärast paremateks saada?