Teine versioon loost — me oleme vaid sõbrad!

Sulle kinnitatakse pidevalt, et eelmisega on kõik läbi ning neid seob veel vaid sõprus. Ometi tormavad nad teineteisele kurtma iga väiksemat kui probleemi ning korra nädalas koos lõunatada või kinos käia tundub neile lausa möödapääsmatu. Hea nõu: arutage läbi, miks ei ole sina see, kellele muredest räägitakse. Selgita, et tunned end veidi halvasti ning hämmingus, et teil sellist lähedust tekkinud ei ole.

Kolmas versioon loost — tüütu eelkäija.
Ükskõik, mida näitab kellaosuti või ükskõik, kus te olete ning mida teete — telefon heliseb vahetpidamata. Toru otsas ikka tüütu eelkäija tahtmas ning kinnitamas, et tema on siiski see õige. Halvimal juhul vannub ta kättemaksu teile mõlemale. Hea nõu: palu oma partneril resoluutne olla. Kui ta sellega hakkama ei saa, on memmepoeg. Ka viisakalt võib asju selgitada ning privaatsust nõuda.

Neljas versioon — läinud ja unustatud.
Sa ei ole kunagi midagi halba kuulnud. Sind ei tülitata ning kogu tähelepanu saad sa omale. Keegi ei tundu sind ohustavat ning sul pole end ka kellegagi kõrvutada. Järelikult — sul pole põhjust muretseda.

Mõnes mõttes näitab eelmise pruudi või peigmehe käitumine seda, kellega sinul pistmist on. Kui su kaaslane ei ole suutnud otsi korralikult kokku tõmmata ning vanad pruudid ja peikad figureerivad ka teie suhetes, peaks mõningased järeldused tegema. Ning tõeliste džentelmenide/daamide kohta öeldakse, et nemad ei räägi. Kui sinu eelkäija on sulle saladuseks jäänud ning ei tülita kedagi, siis võid loota, et sinu ja su partneri suhte purunemise korral jääb kaasa sama diskreetseks.

Enamasti ollakse värskelt armununa pime ning kurt. Süüdistav sõrm jääb ikka sellele eelkäijale osutama. Tema on süüdi ning tema on halb. Ega mitte ometi mu kallis armastatu!? Olge nüüd! Kuid teades kaaslase suhteminevikku kaugemale kui üks partner, võib teha juba põhjapanevamaid järeldusi. Kas sa tead, miks ja kuidas need on lõppenud? Sama meetodi järgi võib mõndagi taibata ka iseenese kohta. Enamasti peakski endalt küsima: miks minuga jällegi nii läks?

Endise kallima vari

Teades ning tundes oma kallima endist armastatut, hakkavad inimesed tihtipeale end eelmisega võrdlema. Vahel tundub ka hämmastav, kui särav ning tore see eelmine tundub. Kuidas nad said küll lahku minna? Kas mina olen vaid aseaine? Kas need hetked, kui ta vaikides kuhugi umbmääraselt jõllitab, mõtleb ta temale? Jne., jne. Majja tuleb roheline armukadedus, madal enesehinnang ning paljugi muud ebameeldivat tülidest lahkuminekuni.

Endise halvustamine

Üks suurimaid vigu, mis tehakse. Selgemini kui miski muu näitab see ebakindlust. Olles väiklane tänitaja on enamasti kõige suuremad šansid kiiresti laiali minna. Ka endiste suhtes peab suuremeelselt käituma, sest minevikku tagasi kerida ei saa. Saab vaid tulevikku suunata ise parem ja targem olles.