Peamine kevadine ning suvine allergiatekitaja on õietolm. Lisaks õhus lendavale otsesele puudelt ja põõsastelt pärinevale tolmule on õietolmuallergikutele ohtlikuks märgiks ka mitmed toiduained, milles leidub sarnaseid aineid. Kindlasti tuleks hoiduda meest, lisaks võivad ebameeldivat punetust ning muid vaevusi tekitada pähklid ja mandlid, herned, oad, tomat ning seller. Kui nendest toitudest loobuda ning olla kursis iganädalaste õietolmuteadetega, on võimalik halbu tagajärgi vältida või vähemasti vähendada.

Suvised ja varasügisesed puu- ja juurviljad on teine ohumärk. Küllap on mitmetelgi tekkinud parimal õuna- ja pirnihooajal äärmiselt vastikuid punetusi ning sügelusi, mis tingitud just kõiksugu värskest rohelisest kraamist. Allergiat võivad tekitada värsked puuviljad, lisaks porgandid, sibulad, paprika ning ka lõunamaist päritolu kiivi ja banaan. Kui säärase värske kraami puhul on varem vaevusi ette tulnud, on parimaks abinõuks allergiat tekitavate toiduainete töötlemine. Moosid ja mahlad on ohutud.

Olenemata aastaajast võivad probleeme tekitada ohtra lisaainete sisaldusega toidud. E-ainete suhtes on allergilised õnneks üsna vähesed inimesed ning selle probleemi tekkimise korral tuleb arsti juures kindlaks määrata, mis asja suhtes tegelikult probleemid tekivad. Toidupakkide peal on E-ained enamasti ära toodud ning nende vältimine ei tohiks olla kuigi raske.

Allergia tunneb kõige paremini ära nahapunetusest, sügelusest, vesisest ninast või suu kipitusest/sügelusest. Raskemate juhtude korral võivad tekkida hingamisprobleemid ning kõhuvaevused, kuid siis on juba tegemist tõsise ülitundlikkusega ning enamasti on see kindlaks tehtud juba lapseeas, seda osatakse vältida ning ohu korral oma olukorda kiiresti parandada.

Kui sa kahtlustad, et sind vaevab allergia, tasub enne oma toidusedeli muutma asumist arsti juures täpselt selgeks teha, mis vaevusi põhjustab. Omaalgatuslik katsetamine ei ole enamasti kuigi tulus ning võib sind ilma jätta mitmetest mõnusatest suvistest maitseelamustest, mis oleksid tegelikult täiesti ohutud.