Käesoleva aasta ligikaudu 20 üritust toimuvad Kanuti Gildi SAALis, KUMU auditooriumis, teatris NO99, kinos Sõprus, Okasroosikese lossis, Draakoni galeriis ja Katusekinos. Külalisi on Belgiast, USA-st, Saksamaalt, Bulgaariast, Sloveeniast, Horvaatiast ja mujalt. 14. Augusti TantsuFestivali esimene nädalavahetus kuulub täielikult Valloonia tantsukunstnikele, kes tihtipeale on poliitilistel põhjustel jäänud oma Flaami kolleegide varju. 

"Vaatamata sellele, või just selle tõttu, püüame alati olla värsked ja ajaga kaasas käivad. Kuigi pealkirjas “ilutseb” sõna tants, pole meie jaoks etenduskunstis eelistatud vorme, stiile ega liike – olulisem on, et see kõnetab meid. Nii toimuvad ka sellel aastal tantsu- ja teatrietendused, installatsioonid, performance'id, filmid," teatavad festivali korraldajad ja kinnitavad, et sellel aastal pakutakse etendusi ja üllatusi igale maitsele.

Augusti TantsuFestivalil pole piiritletud teemat, vaid see vaatab siira huvi ja uudishimuga enda ümber ja kutsub esinema kunstnikke, kellele ümbritsev huvi pakub. "Need kunstnikud räägivad ühiskonnast, poliitikast, demokraatiast, kunstist, tööst, identiteedist, inimese ja ühiskonna valikutest – ühesõnaga sellest, millest moodustub tähendus sõnapaarile “tänapäevane elu”."

Festivali kava kokku pannes on sel aastal mõeldud eelkõige sellele, kui tähtis on üksikinimese otsus ning kuidas ja kas see mõjutab ühiskonda.

Festivali üheks iseloomustavaks jooneks on algusest peale olnud piiride ületamine. "Tänapäeva maailmas on kombeks sildistada ja tõmmata piire, teha vahet ja panna kastidesse kogu ümbritsev. Augusti TantsuFestivali eesmärgiks on koos kutstud kunstnikega hüpata ja roomata ning vajadusel ka hiilida üle nende tehislike moodustiste. See hoiab meid värskena," seisab festivali tutvustuses.

Augusti TantsuFestivali sooduspiletid on müügil Piletilevi müügipunktides kuni 11. augustini, festivali passid (sissepääs 13 erinevale üritusele) kuni 20. augustini ja 4-etenduse passid on kohtade olemasolul saadaval kuni 27. augustini.

Uuri programmi lähemalt SIIT.