Teisipäeval, 26.augustil saab Kanuti Gildi SAALis näha tsirkuse ja teatrikunsti piire kompivat füüsilist ja lummavat lavastust Itaalia koreograafilt Alessandro Sciarronilt.

Alates pühapäevast on mõningates Tallinna asutustes ja kontorites külas käinud Belgia kunstnik Sarah Vanhee oma lühiloenguga “Lecture For Every One”. Seda nii eesti kui inglise keeles. Etteteatamata loengute seeria lõppedes teeb Sarah Vanhee ja tema Eesti partner kolmapäeva õhtul Kanuti Gildi SAALis tagasivaate projektile ja esitab oma kokkuvõtte avalikul vestlusõhtul, proovides vastata küsimustele: kas kunstnikku saatis selles konkreetses fragmenteerunud ühiskonnas kollektiivses kodanike poole pöördumises edu? Avastas ta selle käigus teatavat laadi ühise viitelise raamistiku?

Neljapäeval ja reedel rõõmustab kaasaegse teatri sõpru praeguse Prantsusmaa ja miks mitte kogu Euroopa säravaim tegija Philippe Quesne oma trupiga. Peene huumoriga peaaegu sõnadeta lavastuses "L`Effet de Serge" esitab tegelane nimega Serge sõpradele oma korteris ühe- kuni kolmeminutilisi etendusi võimalikult väheste eriefektidega.

Reede hilisõhtul esilinastub Kinos Sõprus uusim Eesti tantsufilm Madis Ligemalt, mis ühendab koreograafia, arhitektuuri ja kodanikualgatuse.

Festivali viimasel nädalavahetusel külastab esmakordselt Eestit hetke kuulsaim elusolev koreograaf Anne Teresa De Keersmaeker, kellelt tuleb esitamisele 1982. aastal Steve Reich'i muusikale loodud duett “Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich“. Üht kaasaja tantsuteatri klassikat saab näha Teatris NO99.

Tänavune Augusti TantsuFestival lõpeb pühapäeva õhtul Kanuti Gildi SAALis erakordse lavastusega Belgia koreograafilt Lisbeth Gruwez'ilt. “It's going to get worse and worse and worse, my friend” on täpne, külm ja hullutav.

15. korda toimuv Augusti TantsuFestival on Tallinna vanim rahvusvaheline etenduskunstide festival, mis on arenenud koos ajavaimuga ning valdkonniti hägustunud koos erinevate kunstiliikide piiride hägustumisega ning on eelkõige pühendatud kunstnikele, nende mõtetele ning tegudele.