Haridusminister Tõnis Lukas ütles riigikogus arupärimisele vastates, et koolikiusamise vähendamise eest vastutab direktor.

„Ta peab seda tõsiselt võtma ja vastavalt siis ka sellise õhustiku looma. Ja see tähendab ka, et kord peab majas olema. Kui üks kiusaja tunneb, et meri on põlvini ja keegi teda ei takista, ning kui ta võib käituda väljakutsuvalt ka õpetajatega ja õpetajal näiteks ei ole vahendeid tema taltsutamiseks, siis muutub ta tegelikult ka oma kaaslastele üha ohtlikumaks, sest tekib vastutamatuse või karistamatuse tunne,“ selgitas Lukas.

Lukase sõnul on uue põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse alusel 2011. aasta riigieelarves suurendatud ka koolipsühholoogide, sotsiaalpedagoogide ja logopeedide palkamiseks mõeldud summasid, mis peaks aitama koolikiusamisega võidelda.

Kas oled märganud, et vägivald sinu koolis on vähenenud? Avalda arvamust kommentaariumis või kirjuta meile enda mõtetest registreerudes rahvaajakirjanikuks SIIT!

Lisaks iganädalasele taskuraha jagamisele, loosime viis nädalat järjest lugejakirjade vahel välja Sony Ericsson X8 nutitelefone!