Selle asja parandamiseks alustati Internetipolitsei loomisega. Suureks eeskujuks, nagu ikka, meie põhjanaabrid, kus sarnane üksus edukalt juba aastaid tegutseb. Veebikonstaabli leidmiseks kuulutati välja konkurss, mille tulemusena alustasin esimese veebikonstaablina tööd mina. 

Millega veebikonstaabel tegeleb? Ta on abiks internetikasutajatele, tema poole on võimalik pöörduda nagu igasse reaalsesse politseijaoskondagi. Vahe on selles, et reaalselt üle politseijaoskonna ukse astuda ei ole vaja. Veebikonstaabliga on võimalik suhelda virtuaalselt, saate saata talle kirja. Lisaks Rate.ee-le on veebikonstaabel tegev ka lapsemure.ee foorumis ja Facebookis. Lähemal ajal lisandub ka võimalus suhelda läbi Live Messengeri.

Pean oluliseks mainida ka seda, et iga pöördumine minu poole ei pea olema seotud konkreetselt toime pandud süüteoga. Võib esitada ka lihtsalt küsimusi, saamaks infot või nõu. Samuti ei tähenda minu poole pöördumine seda, et koheselt alustatakse menetlust või seda, et keegi peab saama karistatud.

Lisaks on mõned inimesed ekslikult arvanud, et veebikonstaabel hakkab internetis inimeste järel nuhkima, kuid see ei vasta tõele. Veebikonstaabel tegutseb netis avalikult oma nime ja näoga ning tema ülesandeks on inimestele nõu anda.

Täpsemalt saate lugeda veel: http://www.politsei.ee/veebikonstaabel/