5D Kinos linastuvad filmide rõhuasetus on eriefektidel. Kino 3D visuaalsele efektile lisandub 4D efekt – mis on istmete mitmesuunaline liikumine. Istmed liiguvad sünkroonis koos vaadatava filmi visuaalse poolega. Läbi istmete liikumise tunneb külastaja näiteks kaaluta olekut - hõljumist, põrkumist, kukkumist jms. Samas on võimalik kogeda tunnet, nagu istuks kinokülastaja ise mõne sõiduki roolis ning liigub filmitegelasena filmis kaasa.

5D Cinema OÜ tegevdirektor Moonika Kalmo sõnul on 5D efektid just need kõige uudsemad, mida külastaja tunnetab oma teiste meeltega. „Õhu liikumine saalis, tuule imitatsioon, õhupursked näo ja kaela suunas, kerge -õhkõrn veepisar näo suunal, istmete sisene vibreerimine, „Strobo Light“ saalis – välgu, elektrilöögi vms efekti sähvatus saalis, jalgadele „elektrishokk“ ehk sääremarja ehmatus, külma suitsu / tossu efekt saalis – need kõik on 5D eriefektid, mida inimestel on võimalus meie kinos kogeda,“ lisas ainulaadse kino iseloomustamiseks 5D Cinema OÜ tegevdirektor Moonika Kalmo.

„Meil on väga hea meel, et innovatiivne 5D Kino avati just Kristiines. Loodame, et 24 istekohaga saal pakub meie keskuse külastajatele enneolematu kinokogemuse,“ kommenteeris kino avamist Kristiine turundusjuht Kaidi Laur.

Kõik eriefektid on tavainimesele ohutud. Küll aga hoiatatakse inimesi kellel esineb terviserikkeid sh nõrk süda, kerge iiveldusoht, merehaigus, rasedad, epilepsiahoogudega haiged ja nõrganärvilised. Alla 7 aastased lapsed saavad kino külastada ainult koos täiskasvanuga.

Kino on avatud iga päev kella 10.00 – 21.00, pileti hinnad on 4; 5 ja 6 eurot olenevalt filmi iseloomust. Hetkel on kavas kolm filmi „Lennuta Mind Kuule“, „Piraadi Lugu“ ja „Põrkeauto Ralli“.